H κεντρική τράπεζα της Τουρκίας απαγόρευσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων και crypto asset για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, αναφέροντας πιθανή “ανεπανόρθωτη” ζημία και σημαντικούς κινδύνους συναλλαγών, σε μια κίνηση που προκάλεσε υποχώρηση των διεθνών τιμών bitcoin.

Σε νόμο που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα Παρασκευή, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα και άλλα τέτοια ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται σε παρόμοια τεχνολογία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, άμεσα ή έμμεσα, ως μέσο πληρωμής.

Η αναπτυσσόμενη αγορά κρυπτονισμάτων της Τουρκίας έχει αποκτήσει δυναμική τους τελευταίους μήνες καθώς οι επενδυτές συμμετείχαν σε ένα παγκόσμιο ράλι στο bitcoin, επιδιώκοντας να αντισταθμίσουν την υποτίμηση και τον πληθωρισμό της τουρκικής λίρας, που ξεπέρασε το 16% τον περασμένο μήνα.

Το Bitcoin έχασε σχεδόν 3% στα 61.490 δολάρια έναντι του δολαρίου, μετά την τουρκική απαγόρευση, η οποία επικρίθηκε από το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Σε μια δήλωσή της, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας σημείωσε ότι τα crypto asset «δεν υπόκεινται σε κανέναν μηχανισμό ρύθμισης και εποπτείας ή σε κάποια κεντρική ρυθμιστική αρχή», μεταξύ άλλων κινδύνων ασφαλείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News