Το δολάριο βρισκόταν οριακά πάνω από τα χαμηλά ενός μήνα έναντι των κύριων ανταγωνιστών του σήμερα στις αγορές συναλλάγματος, με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων στον απόηχο δηλώσεων της Federal Reserve πως οποιαδήποτε άνοδος του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή.

Το δολάριο δέχθηκε πιέσεις και από την αυξανόμενη διάθεση για ρίσκο εν μέσω του ράλι στα παγκόσμια χρηματιστήρια που ανεβάζει τους δείκτες σε νέα ρεκόρ.

Το bitcoin σταθεροποιήθηκε μετά τις απώλειες που υπέστη την Κυριακή, όταν έχασε το 14% της αξίας του στα 51.541 δολάρια λόγω διακοπής ρεύματος στην Κίνα. Ο δείκτης δολαρίου βρισκόταν στο 91,552, όχι μακριά από τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας (91,484), επίπεδο που είχε ξαναβρεθεί στις 18 Μαρτίου. Το δολάριο αγόραζε 108,4 γιεν, το χαμηλότερο από τις 24 Μαρτίου.

Το ευρώ άλλαζε χέρια στο 1,1985 δολάριο, στάσιμο αλλά κοντά στα ψηλότερα έναντι του δολαρίου από τις 4 Μαρτίου. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη εν μέσω εσωτερικών διαφωνιών για τον ρυθμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, τα εκτεταμένα lockdowns και την πιθανή καθυστέρηση στην εκκίνηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε στο 1,5280% την προηγούμενη εβδομάδα, από 1,7760% που ήταν στο τέλος του μήνα, το υψηλότερο επίπεδο για περισσότερο από 12 μήνες. Ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500 έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή.

Ο διοικητής της Federal Reserve Κρίστοφερ Γουόλερ δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή ότι η αμερικανική οικονομία «είναι έτοιμη να δρέψει καρπούς» καθώς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και η δραστηριότητα αυξάνεται, όμως η άνοδος του πληθωρισμού πιθανότατα θα είναι παροδική, απηχώντας σχόλια άλλων αξιωματούχων, όπως του προέδρου Τζερόμ Πάουελ την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης νομισμάτων αναδυόμενων αγορών MSCI βρισκόταν 0,1% ψηλότερα στη διάρκεια της ημέρας και 0,8% πάνω από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας.

Το bitcoin ήταν σταθερό στα 57.471 δολάρια μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, που προκάλεσαν φήμες για έρευνες των αμερικανικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος σε ψηφιακά νομίσματα, την απόφαση της Τουρκίας και απαγορεύσει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για αγορές και το μπλάκαουτ στην Κίνα. Παρά την πρόσφατη πτώση του, το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα παραμένει 97% πάνω στη διάρκεια του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News