Το επόμενο κύμα των σημαντικών φοροελαφρύνσεων έχει τεθεί επί τάπητος στην σημερινή σύσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για την οικονομία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κάνει δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τις αποφάσεις για τον οδικό χάρτη ανοίγματος των δραστηριοτήτων και του τουρισμού μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις για την εφαρμογή στοχευμένων φοροελαφρύνσεων σε ομάδες πολιτών και επαγγελματιών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και το συνακόλουθο lockdown.

Αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρξει εξειδίκευση από τους αρμόδιους για τον κλάδο της εστίασης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για την στήριξη των επιχειρήσεων για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες ανέλυσε βήμα προς βήμα τον οδικό χάρτη της επανεκκίνησης κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, ενώ εξέπεμψε μηνύματα συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Το χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης έχει τρεις σταθμούς:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η Εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Τα εμβολιαστικά κέντρα

Εν τω μεταξύ, ανοιχτά και σε πλήρη λειτουργία θα παραμείνουν τα εμβολιαστικά κέντρα Μεγάλη Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα.

Τις ημέρες του Πάσχα θα υπάρχουν παντού μπλόκα για την επιτήρηση της κυκλοφορίας, ενώ θα ελέγχονται οι εικονικές κατ’εξαίρεση μετακινήσεις.

Αύριο το απόγευμα θα γίνουν νέες ανακοινώσεις με εξειδίκευση για το άνοιγμα και τα μέτρα έως την Κυριακή του Πάσχα, ενώ στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, θα δοθούν αναλυτικά στοιχεία και οδηγίες για την λειτουργία της εστίασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax