Πτώση 11,3% σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο για τον Φεβρουάριο του 2021 σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις επιχειρήσεις του τομέα λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο 2021 ανήλθε σε 2,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 11,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2020 που είχε διαμορφωθεί σε 2,4 δισ. ευρώ και μείωση 3,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 2,2 δισ. ευρώ.

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Φεβρουάριο 2021 σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2020 είναι:

– Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, αύξηση 45,8%.

– Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε ειδικευμένα
καταστήματα, αύξηση 29,6%.

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο τον Φεβρουάριο 2021 σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2020 είναι:

– Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 85,3%
– Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα, μείωση 83,1%.

Άνοδος του Internet

Η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου», που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Φεβρουάριο 2021 σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2020, περιλαμβάνει δραστηριότητες λιανικού εμπορίου από επιχειρήσεις που πωλούν μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών ή μέσω διαδικτύου (Internet) με την εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών και τα πωλούμενα προϊόντα μπορούν είτε να φορτωθούν άμεσα από το διαδίκτυο (Internet) είτε να παραδοθούν κανονικά στον πελάτη.

Η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε ειδικευμένα καταστήματα», που παρουσίασε την αντίστοιχη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο μουσικών δίσκων, ταινιών ήχου, σύμπυκνων δίσκων και δισκετών, βιντεοκασετών και ψηφιακών δίσκων DVD, καθώς και το λιανικό εμπόριο κενών κασετών και δίσκων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων των ανωτέρω τάξεων οικονομικής δραστηριότητας, με στοιχεία κύκλου εργασιών
τον Φεβρουάριο 2021, σύμφωνα με το προσωρινό Στατιστικό Μητρώο Επιχειρήσεων, έτους αναφοράς 2018, έχουν ως εξής:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro