Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) συμμετείχε με ποσό 60 εκατ. ευρώ στην πρώτη έκδοση πράσινου ομολόγου από τον ελληνικό βιομηχανικό και ενεργειακό όμιλο Mytilineos συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBRD, το πράσινο ομόλογο της Mytilineos ευθυγραμμίζεται με τις Πράσινες Ομολογίες της International Capital Market Association (ICMA), οι οποίες υποστηρίζουν τη διαφάνεια και την αποκάλυψη και προάγουν την ακεραιότητα στην ανάπτυξη της αγοράς πράσινων ομολόγων.

Τα έσοδα της έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση επιλέξιμων πράσινων έργων με σαφή περιβαλλοντικά οφέλη. Τα έργα αυτά ευθυγραμμίζονται με τις διατάξεις της ταξινόμησης της ΕΕ και συμβάλλουν σε συγκεκριμένους στόχους αειφόρου ανάπτυξης, όπως ορίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Μέσω αυτής της εναρκτήριας έκδοσης πράσινου ομολόγου, η Mytilineos θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη στρατηγική της για τη βιωσιμότητα, δεσμευμένη να ελαχιστοποιήσει το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρείας, με απώτερο στόχο την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050 σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού.

«Ένας από τους βασικούς στόχους της EBRD είναι η μετάβαση προς μία οικονομία χαμηλών ρύπων στη βαριά βιομηχανία. Για να βοηθήσουν να επιταχυνθεί αυτή η μετάβαση, τα κανάλια του πράσινου finance όπως είναι τα πράσινα ομόλογα, μπορούν να παρέχουν στις επιχειρήσεις την απαραίτητη χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν projects χαμηλών ρύπων», δήλωσε ο Frederic Lucenet της EBRD.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια