Αισιόδοξα για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat αναφορικά με τις εγγραφές νέων επιχειρήσεων και τις πτωχεύσεις το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, όταν πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν νέα σκληρότερα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο αριθμός εγγραφών νέων επιχειρήσεων παρέμεινε σχεδόν ο ίδιος σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντας μικρή πτώση της τάξης του 0,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2020, ο αριθμός νέων εγγραφών υποχωρήσε στο χαμηλότερο σημείο από την έναρξη μέτρησης των εν λόγων στατιστικών στοιχείων και έκτοτε εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των πτωχεύσεων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020 κατέγραψε πτώση της τάξης 1,2%, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ο αριθμός των εγγραφών νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 2,8%, ενώ ο αριθμός των εγγεγραμμένων πτωχεύσεων μειώθηκε κατά 17,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή