Αναζητώντας φορολογουμένους που προσπαθούν να κρύψουν εισοδήματα μετατρέποντάς τα σε κρυπτονομίσματα, η αμερικανική εφορία έλαβε άδεια να κάνει φύλλο και φτερό ακόμα ένα δημοφιλές ανταλλακτήριο.

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια έδωσε άδεια στην Εσωτερική Υπηρεσία Εισοδήματος (IRS) να επιδώσει κλήτευση στην Kraken, ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Η IRS, εξηγεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του, αναζητά τις ταυτότητες φορολογουμένων που πραγματοποίησαν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα ύψους τουλάχιστον 20.000 δολαρίων το διάστημα 2016-2020.

«Όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα οφείλουν να συμμορφώνονται με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους όπως όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι» τόνισε το τμήμα εσόδων του υπουργείου.

Το ανταλλακτήριο Kraken, το οποίο δεν κατηγορείται για οποιοδήποτε αδίκημα, υποχρεούνται τώρα να παραδώσει όλα τα έγγραφα που αφορούν τους εν λόγω φορολογουμένους.

Τον Απρίλιο είχε προηγηθεί αντίστοιχη κλήτευση για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Circle στη Βοστώνη.

Η IRS έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ότι «τα εικονικά νομίσματα τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε συμβατικά νομίσματα θεωρούνται περιουσία για λόγους φορολόγησης».

«Τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον γενικό ορισμό τους, αποτελούν ψηφιακές αναπαραστάσεις αξίας. Δεδομένου ότι οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι δύσκολο να ιχνηλατηθούν και έχουν μια εγγενώς ψευδοανώνυμη πλευρά, οι φορολογούμενοι μπορεί να τα χρησιμοποιούν για να αποκρύπτουν φορολογητέα εισοδήματα από την IRS» εξηγεί η υπηρεσία, γνωστή για την αυστηρότητα και τις επιθετικές πρακτικές της κατά της φοροδιαφυγής.

Οι «έφοδοι» της αμερικανικής εφορίας στα ανταλλακτήρια έρχεται την ώρα που το Bitcoin και άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και περισσότερο αποδεκτά ως μέσα συναλλαγής και αποταμίευσης και οι ισοτιμίες τους ακολουθούν ανοδικές τάσεις παρά τις απότομες διακυμάνσεις.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η τιμή του Bitcoin διαμορφώνεται στα 57.893 ευρώ, συγκριτικά με λιγότερο από 10.000 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto