Το κρυπτονόμισμα Ether έσπασε το φράγμα των 4.000 δολαρίων τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας σε ένα νέο ανώτατο επίπεδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία, με αποτέλεσμα να ανεβούν και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Το Bitcoin έφτασε στο υψηλό των τριών τελευταίων εβδομάδων και το dogecoin υποχώρησε, σημειώνοντας μια απότομη πτώση μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ που το χαρακτήρισε «φασαρία». Πραγματικά, στην εμφάνιση του, ο Μασκ υποστήριξε πως ναι μεν το dogecoin είναι ασταμάτητο και μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο, όμως παραδέχτηκε πως τελικά είναι απλά μια φασαρία (hustle), γεγονός που προφανώς απογοήτευσε την αγορά με αποτέλεσμα τη δραστική υποχώρηση του κρυπτονομίσματος από το ρεκόρ των 73 σεντς κάτω από τα 51,4 σεντς.

Το Ether σημείωσε άνοδο περίπου 6% την ημέρα που το Binance έφτασε τα 4.119 δολάρια περίπου το μεσημέρι στην Ασία. Το Bitcoin αυξήθηκε στα 59.603 δολάρια και το dogecoin αυξήθηκε περίπου στα 0,54 δολάρια.

Το Bitcoin έχει διπλασιαστεί, το Ether έχει πενταπλασιαστεί φέτος και το dogecoin έχει αυξηθεί περισσότερο από εκατό φορές καθώς το κλίμα ευφορίας της αγοράς έχει διαχυθεί από το bitcoin και σε άλλα crypto assets.

“Νομίζω ότι το crypto έχει πολύ περισσότερη θεσμική συμμετοχή από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι που δεν έχουν ακολουθήσει την αγορά”, δήλωσε ο Κρις Γουέστον, επικεφαλής έρευνας της χρηματιστηριακής εταιρείας Pepperstone, επισημαίνοντας τη σημαντική ρευστότητα του Σαββατοκύριακου.

Το blockchain ethereum έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα, και οι traders πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να το καταστήσουν «κεντρικό παίκτη» σε μια τάση που ονομάζεται “DeFi” ή αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, όπου οι ψηφιακές πλατφόρμες απομακρύνουν την κυριαρχία των τραπεζών στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Το άθροισμα των κρυπτονομισμάτων Ether που είναι σε κυκλοφορία ανέρχεται σε 477 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το CoinMarketCap, σε σύγκριση με 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια για το bitcoin και τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια για το dogecoin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News