Δεν έμειναν παρά ελάχιστοι κάτοικοι της Κάσου που δεν εμβολιάστηκαν καθώς το νησί κατέγραψε ποσοστό συμμετοχής ρεκόρ 93%, στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού που ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου. Έτσι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων πέτυχε λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν να είναι πραγματικά «Covid Free».

Η πρωτιά της Κάσου ωστόσο δεν αφορά μόνο στην καθολική συμμετοχή των κατοίκων της στον εμβολιασμό. Αλλά και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την επιδημία τον τελευταίο χρόνο. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και τη συνδρομή του υγειονομικού προσωπικού του νησιού, από την αρχή της πανδημίας ελέγχονταν όλοι οι επισκέπτες (από θαλάσσης και αέρος) με rapid-test και υποχρεωτική καραντίνα, ώστε να μην δημιουργηθεί τοπική εστία κορωνοϊού.

Από την έναρξη του προγράμματος καθολικού εμβολιασμού των μικρών νησιών, οι κάτοικοι της Κάσου και οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς στήριξαν ένθερμα το εγχείρημα δημιουργίας «Covid-free» τουριστικών προορισμών.
Συνολικά εμβολιάστηκαν 802 άτομα, ένα ποσοστό 93%, εάν όχι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένου πληθυσμού. Οι εμβολιασμοί έγιναν ακόμα και σαββατοκύριακα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δε χάθηκε ούτε μία δόση εμβολίου.

Ωστόσο στον νησί δεν θα αρκεστούν μόνο στους ντόπιους εμβολιασμένους. Αλλά και στους τουρίστες που αναμένονται οι οποίοι θα υποβάλλονται σε rapid test. Πάντως είναι γενικότερη η αίσθηση και η ελπίδα των κατοίκων ότι φέτος οι αφίξεις τουριστών θα είναι πολύ περισσότερες από τις περσινές, λόγω του ότι το νησί είναι πλέον free-covid.

O δήμαρχος Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος δήλωσε σχετικά ότι «σιγά σιγά και με προσεκτικά βήματα το νησί ετοιμάζεται να υποδεχθεί το καλοκαίρι του 2021 με εμβολιασμένο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της». Μάλιστα δεν κρύβει την ικανοποίησή του που πολλά άλλα νησιά ζητούν ενημέρωση και συνεργασία για τις αποφάσεις και τον τρόπο διαχείρισης από τους αρμόδιους φορείς αυτής της δύσκολης κατάστασης. Ζητάει δε από τους Έλληνες και ξένους που θα επισκεφτούν φέτος την Κάσο να τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης