Η τέχνη δεν θα μπορούσε να λείψει από τον πυρετό που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως –σαν μια νέα πανδημία των αποδόσεων αυτή τη φορά- για κάθε είδους ενεργητικό.

Ελαιογραφία του Πάμπλο Πικάσο πωλήθηκε αντί 103,4 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία των Christie’s στη Νέα Υόρκη, ποσό διπλάσιο σε σχέση με την αρχική εκτίμηση πριν την πώληση για 55 εκατομμύρια.

Το πορτρέτο της ερωμένης του Πικάσο, Μαρί-Τερέζ, με τίτλο: «Γυναίκα που κάθεται κοντά στο παράθυρο» ήταν η κορωνίδα της δημοπρασίας που έγινε την Πέμπτη από τον οίκο δημοπρασιών με θέματα του 20ου αιώνα.

Ο Κιθ Γκιλ, επικεφαλής του τμήματος ιμπρεσιονιστών και μοντέρνας τέχνης των Christie’s του Λονδίνου, δήλωσε ότι το έργο μπορεί να είναι γνώριμο σε όσους αγαπούν την τέχνη από την εμφάνισή του στην ιστορική έκθεση Πικάσο 1932 που έγινε το 2018 στο μουσείο μοντέρνας τέχνης Tate Modern στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Είναι ένας απίστευτα εμβληματικός πίνακας. Δεν είχε βγεί σε δημοπρασία από το 2013 και η εκτίμηση των πορτρέτων της Μαρι-Τερέζ, ειδικά από το 1932, αυξήθηκε πάρα πολύ έκτοτε,» δήλωσε ο Γκίλ.

Ο πίνακας κατέληξε -έπειτα απο σκληρή μάχη- στα χέρια άγνωστου πλειοδότη που έκανε προσφορές μέσω διαδικτύου. Η δημοπρασία της Πέμπτης σηματοδότησε την πέμπτη πώληση έργου το Ισπανού ζωγράφου για ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Timur Turlov (Freedom Holding) στον ΟΤ: Οι 2 πυλώνες ανάπτυξης στην Ελλάδα – Αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον
Plus |

Timur Turlov (Freedom Holding) στον ΟΤ: Οι 2 πυλώνες ανάπτυξης στην Ελλάδα - Αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ο ιδρυτής Timur Turlov βλέπει μεγάλες προοπτικές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αλλά και στην ελληνική οικονομία, με τη Freedom Finance Europe να είναι μάλιστα ο πρώτος διεθνής retail broker που γίνεται μέλος του ΧΑ

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι