Η επιτυχής εκτόξευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου που μας πέρασε, όταν ένας πύραυλος Falcon 9 αποκολλήθηκε από το Σύμπλεγμα Εκτόξευσης 39 Α του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στο Κέιπ Κανάβεραλ της Φλόριδα. Ο συγκεκριμένος πύραυλος μετέφερε 52 δορυφόρους Starlink σε τροχιά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον Falcon 9 υπήρχαν και «συνεπιβάτες»: ένας δορυφόρος με ενσωματωμένο ραντάρ συνθετικού διαφράγματος για λογαριασμό της διαστημικής εταιρείας Capella Space και ένας δορυφόρος Tyvak-0130.

Μάλιστα, η SpaceX πραγματοποίησε την εκτόξευση σε ζωντανή μετάδοση μέσω του εταιρικού λογαριασμού στο Twitter, ενώ αργότερα μοιράστηκε και μία ανάρτηση με την ανάπτυξη των δορυφόρων στο διάστημα.

Πέρα από την εκτόξευση, επιτυχής ήταν και η προσεδάφιση του βασικού τμήματος του πυραύλου, εκεί που μεταφέρονται τα καύσιμα. Από τη στιγμή που τα καύσιμα καταναλωθούν και ο πύραυλος έχει αρκετή ώση για να βγει εκτός της γήινης ατμόσφαιρας, γίνεται αποκόλληση του συγκεκριμένου τμήματος και αυτό επιστρέφει στη Γη. Η προσεδάφιση έγινε σε ειδικό σκάφος στον Ατλαντικό Ωκεανό. Η SpaceX μοιράστηκε και αυτή την διαδικασία μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Επρόκειτο για την 28η κατά σειρά αποστολή εκτόξευσης δορυφόρων του συστήματος Starlink, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των δορυφόρων του συμπλέγματος σε πάνω από 1.600.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία