Σε μια ακόμη συνεδρίαση με απώλειες για τη Wall Street παραπέμπουν τα futures, με τους επενδυτές να μην δείχνουν καθησυχασμένοι από τις διαβεβαιώσεις πως η Fed δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα, παρά την διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων στην αγορά. Πάντως, το κλίμα ενδέχεται να αλλάξει το βράδυ, όταν και θα δημοσιευτούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Για την ώρα πάντως οι προοπτικές για την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης παραμένουν αρνητικές, με τα futures τόσο του S&P όσο και του Dow να κινούνται χαμηλότερα και τα futures του Nasdaq να δέχονται ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις «δείχνοντας» σημαντική πτώση του τεχνολογικού δείκτη, πάνω από 1%.

Συγκεκριμένα τα futures του Dow σημειώνουν πτώση κατά 0,74% ή 251 μονάδες, του S&P 500 χάνουν 0,9% ή 37 μονάδες και του Nasdaq υποχωρούν κατά 164 μονάδες ή 1,24%.

Για το σύνολο του μήνα, ο S&P 500 βρίσκεται κάτω κατά 1,3% και ο Nasdaq κατά 4,7%.

Η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που αναμένεται να επιβεβαιώσουν πως το συμβούλιο δεν σκοπεύει να επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ενδέχεται να βοηθήσει κάπως το κλίμα, όμως πολλοί αναλυτές επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη συνεδρίαση έλαβε χώρα πριν διαπιστωθεί η πολύ ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και η εκτίναξη του πληθωρισμού σε πολυετή υψηλά.

Την ίδια ώρα εξάλλου το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί με το δείκτη δολαρίου να πέφτει σε χαμηλό τριμήνου έναντι των βασικών ανταγωνιστών του. Στον αντίποδα η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε περαιτέρω στο 1,660%, από 1,641% χθες.

Συνέπεια αυτών είναι τα commodities και δη, το χρυσό να κρατά τα κέρδη του στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και ένα τετράμηνο. Ο χρυσός κινείται στα 1.859 δολάρια την ουγγιά, ενώ το ασήμι βρίσκεται στα 28,14 δολάρια, ήτοι επίσης σε υψηλά τριμήνου, το παλλάδιο στα 2.906,31 δολάρια και η πλατίνα στα 1.220,25 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές