Υπερδιπλασιάστηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο, φτάνοντας στο 1,5% από 0,7% τον Μάρτιο.
Ερευνα του Reuters έδειχνε ότι θα διαμορφωθεί στο 1,4%. Η άνοδος των τιμών Ενέργειας και της ένδυσης βοήθησαν να ενισχυθούν οι τιμές καταναλωτή.
Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις τιμές Ενέργειας και άλλων ευμετάβλητων προϊόντων, επιταχύνθηκε στο 1,3% σε ετήσια βάση.
Η Τράπεζα της Αγγλίας αναφέρει ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία θα υπερβεί τον στόχο του 2% και θα φτάσει το 2,5% στο τέλος του 2021.
Την άνοδο θα οδηγήσουν η αύξηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου, η λήξη τον Σεπτέμβριο της έκτακτης μείωσης του ΦΠΑ στον τομέα της φιλοξενίας αλλά και η σύγκριση με τη χαμηλό πληθωρισμό της περσινής χρονιάς.
Η κεντρική τράπζεα πιστεύει ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2% το 2022 και το 2023.
OT FORUM - Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
6 και 7 Νοεμβρίου 2025 | Μικρό Χρηματιστήριο
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

































![Ελευθέριος Βενιζέλος: Αυξήθηκαν σε 29,33 εκατ. οι επιβάτες στο 10μηνο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/ot_touristas_aerodromio-1024x600-1.png)


