Κοντά στην αγορά μειοψηφικού μεριδίου στην FC Internazionale Milano SpA βρίσκεται το αμερικανικό fund Oaktree Capital Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βελτιωθεί η κακή οικονομική κατάσταση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, η διαπραγμάτευση αφορά την απόκτηση του 30% της Ίντερ από το private equity της LionRock Capital Ltd, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, έναντι περίπου 275 εκατ. ευρώ (336 εκατ. δολαρίων) και στην παροχή δανείου προς την ομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία αυτή που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα, δεν αποκλείεται να οδηγήσει και στην ανάληψη του πλήρους ελέγχου της ομάδας από το σημερινό βασικό ιδιοκτήτη της, τον κινεζικό πολυσχιδή όμιλο Suning Holdings Group.

Η διοίκηση της ιταλικής ομάδας δέχεται σημαντικές πιέσεις να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των οικονομικών της ειδικά μετά και την κατάρρευση του project της Super League, χάρη στο οποίο η Ίντερ θα διασφάλιση μια σημαντική χρηματοδότηση της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο σύλλογος είναι πως φαίνεται να χρωστά μισθούς αρκετών μηνών προς τους παίχτες αλλά και το προσωπικό. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής «Il Corriere della Sera» έχει ζητήσει από τους παίχτες να αποποιηθούν μέρος του ετήσιου μισθού τους.

Πάντως, η ομάδα αθλητικά συνεχίζει να πηγαίνει καλά και μάλιστα μόλις πρόσφατα πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, όμως η κακή οικονομική της κατάσταση κινδυνεύει να εκτροχιάσει τα σχέδια της για την επόμενη χρονιά καθιστώντας απαγορευτικές πολλές μεταγραφές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport