Στη μακρά λίστα αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και των περιφερειακών Fed που προσπαθούν να καθησυχάσουν την αγορά για την απειλή που ελλοχεύει από τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων προστέθηκε και ο Τσαρλς Έβανς, πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Chicago.

«Δεν έχω δει κάτι μέχρι τώρα που να με πείσει να αλλάξω την πλήρη υποστήριξη μου προς την υποστηρικτική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής ή προς τις κατευθύνσεις για τη μελλοντική πορεία της πολιτικής» ανέφερε ο κ. Έβανς σε τοποθέτηση του στο πλαίσιο διάσκεψης της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ο επικεφαλής της Chicago Fed συμφώνησε με την άποψη πως η ενίσχυση των τιμών είναι πρόσκαιρη, λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας και της αναζωπύρωσης της δραστηριότητας στην αγορά και άρα ουσιαστικά δεν θα πιέσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αλλάξει γρήγορα ρότα στη νομισματική στρατηγική που εφαρμόζει.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως η πρόσφατη αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ δεν αναμένεται να οδηγήσει στο είδος του παρατεταμένου, ανεπιθύμητου υψηλού πληθωρισμού, όπως φοβούνται ορισμένοι οικονομολόγοι, καθώς μετά την πάροδο της πανδημίας οι τιμές θα αρχίσουν να προσαρμόζονται και πάλι στα νέα δεδομένα και η ανάγκη της δημοσιονομικής στήριξης θα καταλαγιάσει.

Αυτό ουσιαστικά υποστήριξαν σε δηλώσεις τους, τις τελευταίες ημέρες, και άλλα στελέχη όπως ο πρόεδρος της Dallas Fed, Ρόμπερτ Κάπλαν και η πρόεδρος της Kansas City Fed, Έσθερ Τζορτζ, σχολιάζοντας την τελευταία άνοδο του πληθωρισμού στο 4,2% τον Απρίλιο και τον προβληματισμό που προκάλεσε στην αγορά.

Γεγονός είναι, άλλωστε, πως ο καταιγισμός των καθησυχαστικών αυτών δηλώσεων,  πράγματι, απέδωσε καρπούς βελτιώνοντας το επενδυτικό κλίμα στη Wall Street, όπως φαίνεται και στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή