Το Netflix είναι μία video-streaming υπηρεσία που αρκετά συχνά φλερτάρει με το χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Τελευταίο και πλέον πετυχημένο παράδειγμα τέτοιας προσπάθειας ήταν το λανσάρισμα του φιλμ Black Mirror: Bandersnatch, όπου ο χρήστης μπορούσε να επιλέξει την εξέλιξη της ιστορίας.

Ίσως όμως η εταιρεία να επιθυμεί την ευρύτερη εξάπλωση στον χώρο των video games, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα.

Η αρχή έγινε με την ιστοσελίδα Information, η οποία την περασμένη Παρασκευή ανέφερε ότι το Netflix θέλει να προσλάβει στελέχη που θα επιβλέπουν τις νέες gaming προσπάθειες της εταιρείας, που θα περιλαμβάνουν ένα «μπουκέτο» παιχνιδιών ανάλογο του Apple Arcade. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το Netflix έχει αποφασίσει να μην περιλαμβάνονται διαφημίσεις στη νέα υπηρεσία, αν και στη συνέχεια παραδέχεται ότι το συγκεκριμένο project παραμένει «ομιχλώδες» σχετικά με την τελική του μορφή.

Ώρες μετά το δημοσίευμα του Information, το Reuters σε δική του αναφορά τονίζει επίσης ότι το Netflix βρίσκεται σε αναζήτηση επικεφαλής του νέου τμήματος με αντικείμενο το gaming.

Ακολούθησε η ιστοσελίδα Axios, χθες Δευτέρα, η οποία ανέφερε σε δικό της ρεπορτάζ περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με τις πηγές της ιστοσελίδας, η νέα υπηρεσία θα προσφερθεί στους συνδρομητές του Netflix σαν «ένα μικρότερο Apple Arcade» με τίτλους προερχόμενους τόσο από το ίδιο το Netflix όσο και από ανεξάρτητους δημιουργούς. Μάλιστα, το Axios τονίζει ότι η νέα υπηρεσία «πιθανά να λανσαριστεί εντός του 2022».

Αν και το ίδιο το Netflix δεν έχει πάρει επίσημα ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα, εντούτοις μία ανακοίνωση άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να σχεδιάζει κάτι παραπάνω. «Είμαστε ενθουσιασμένοι να κάνουμε περισσότερα με το διαδραστικό περιεχόμενο», κατέληγε η σχετική ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το Netflix διαθέτει αρκετούς τίτλους βασισμένους σε δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια, όπως τα Castlevania, Resident Evil και The Witcher, ένα από τα μεγαλύτερα σόου της υπηρεσίας.

Δεν έχουν λείψει και οι αποτυχημένες προσπάθειες: το 2019 το Netflix είχε συνεργαστεί με την Telltale Games για τη δημιουργία ενός παιχνιδιού που θα βασιζόταν στη σειρά Stranger Things, αλλά η κατάληξη ήταν ατυχής πριν καν ακόμη υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus