Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Pasteur του Ιράν, Alireza Biglari, δήλωσε ότι το εμβόλιο COVID το οποίο κατασκευάζουν από κοινού το Ιράν με την Κούβα είναι  στην τελική φάση της κλινικής μελέτης.

«Ο αρχικός εμβολιασμός του κοινού εμβολίου του Ινστιτούτου Pasteur του Ιράν και του Ινστιτούτου Finlay της Κούβας, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση, έχει ξεκινήσει για 24.000 Ιρανούς», δήλωσε ο Biglari την Κυριακή, προσθέτοντας ότι η πρώτη δόση εμβολίου είχε χορηγηθεί σε 24.000 Ιρανούς σε οκτώ πόλεις σε επτά επαρχίες.

Συνέχισε λέγοντας ότι το εμβόλιο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις φάσεις 1 και 2 των κλινικών μελετών στην Κούβα και η τρίτη φάση διεξάγεται ταυτόχρονα στο Ιράν και την Κούβα.

Η τρίτη φάση της κλινικής μελέτης του εμβολίου βρίσκεται σε εξέλιξη με 24.000 εθελοντές στο Ιράν και 44.000 εθελοντές στην Κούβα.

Σε σχετικές παρατηρήσεις στα τέλη Απριλίου, ο Biglari δήλωσε ότι το από κοινού κατασκευασμένο εμβόλιο για COVID-19 θα παραχθεί μαζικά τον Ιούνιο και θα διατεθεί στην αγορά υπό την αιγίδα του ιρανικού υπουργείο Υγείας.

«Το από κοινού κατασκευασμένο εμβόλιο κορωνοϊού θα αρχίσει να παράγεται μαζικά τον Ιούνιο», δήλωσε ο Biglari στην τελετή έναρξης της τρίτης φάσης κλινικής δοκιμής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτό το εμβόλιο μπορεί να καταπολεμήσει πολλούς μεταλλαγμένους ιούς και πρόσθεσε ότι:

«Η πρώτη και η δεύτερη φάση του εμβολίου, που πραγματοποιήθηκε στην Κούβα, απέδειξαν ότι είχε πολύ λίγες παρενέργειες», σημείωσε ο Biglari.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News