Περίπου 10 εκατ. ευρώ αποζημίωση προς την πρώην εταιρεία του συμφώνησε να καταβάλλει ο πρώην CEO του Ομίλου Volkswagen για τους χειρισμούς του αναφορικά με το πολύκροτο σκάνδαλο με την παραποίηση ρύπων από τα οχήματα ντίζελ της VW, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Business Insider».

Ο Όμιλος είχε ανακοινώσει, τον περασμένο Μάρτιο, ότι ξεκινά τις διαδικασίες για να στραφεί νομικά κατά του Μάρτιν Βίντερκορν, προκειμένου να διεκδικήσει αποζημίωση για το dieselgate, αλλά και να τραβήξει μια γραμμή στην υπόθεση που αμαύρωσε διεθνώς το όνομα του. Ο ίδιος ο Βίντερκορν είχε αρνηθεί κάθε ευθύνη για το σκάνδαλο, αλλά οι νομικές διαδικασίες μπορεί να διαρκούσαν χρόνια.

Σύμφωνα, λοιπόν, το «Business Insider» οι δύο πλευρές κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, το κείμενο του οποίου θα υπογραφεί πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα. Ο στόχος, εξάλλου, είναι το κείμενο να παρουσιαστεί και να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση της αυτοκινητοβιομηχανίας, τον Ιούλιο.

Θυμίζουμε πως η Volkswagen παραδέχτηκε το 2015 πως χρησιμοποιούσε ένα παράτυπο λογισμικό, το οποίο παραποιούσε τις ενδείξεις των ρύπων άνθρακα στις μηχανές ντίζελ, έτσι ώστε να μπορεί να περνάει τα τεστ για τα περιβαλλοντολογικά όρια στις ΗΠΑ. Έκτοτε η εταιρεία έχει υποχρεωθεί να καταβάλλει πάνω από 32 δισ. ευρώ σε πρόστιμα, αποζημιώσεις και δικηγορικά έξοδα.

Ο ίδιος ο Βίντερκορν αναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του, στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, μία εβδομάδα αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο και έχει βρεθεί επίσης στο μικροσκόπιο των αρχών στη Γερμανία και όχι μόνο για το ρόλο του στο σκάνδαλο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή