Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη της εμπορικής έκθεσης Computex στην Ταϊπέι της ΤΑϊβάν ότι η τάση για εργασία και εκπαίδευση από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε σε έναν «κύκλο εκρηκτικής ανάπτυξης του κλάδου των ημιαγωγών» που με τη σειρά του άσκησε τεράστια πίεση στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Corp δήλωσε τη Δευτέρα ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να επιλυθεί το πρόβλημα της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, ένα πρόβλημα που έχει κλείσει ορισμένες γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων και γίνεται αισθητό και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των διαφόρων καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών.

Είπε συγκεκριμένα:

«Ενώ η βιομηχανία έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση βραχυπρόθεσμων περιορισμών, ίσως χρειαστούν μερικά χρόνια για το όλο σύστημα να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά».

Ο Γκέλινγκερ είχε δηλώσει στην Washington Post σε συνέντευξή του στα μέσα Απριλίου ότι η έλλειψη θα χρειαζόταν «μερικά χρόνια» για να μειωθεί και ότι σχεδίαζε να αρχίσει να παράγει τσιπ εντός έξι έως εννέα μηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στα εργοστάσια αυτοκινήτων των ΗΠΑ.

Η Intel ανακοίνωσε ένα σχέδιο 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο για την επέκταση της προηγμένης ικανότητας παραγωγής τσιπ, την κατασκευή δύο εργοστασίων στην Αριζόνα και το άνοιγμα των εργοστασίων της σε διεθνείς πελάτες.

«Σκοπεύουμε να επεκταθούμε σε άλλες τοποθεσίες στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας μια βιώσιμη και ασφαλή αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών για τον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής της Intel, χωρίς να δώσει ωστόσο περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τα σχέδια της Intel θα μπορούσαν να προκαλέσουν άμεσα την αντίδραση δύο άλλων εταιρειών στον κόσμο που μπορούν να κατασκευάσουν προηγμένα τσιπ – την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd από την Ταϊβάν και τη Samsung Electronics Co Ltd. από τη Νότια Κορέα.

Οι δύο αυτές εταιρείες, σύμφωνα με το Reuters, ήρθαν να κυριαρχήσουν στην παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής ημιαγωγών, μεταφέροντας το κέντρο βάρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μεγάλο μέρος της τεχνολογίας κάποτε εφευρέθηκε, στην Ασία, όπου τώρα κατασκευάονεται πάνω από τα δύο τρίτα των προηγμένων τσιπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI