Μικρή υποχώρηση σημειώθηκε στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου, που έκλεισε στο 0,84% έναντι 0,85% χθες, Δευτέρα. Το αντίστοιχο γερμανικό κατέγραψε αρνητική απόδοση 0,17% με αποτέλεσμα το περιθώριο να να διαμορφωθεί στο 1,01% κι σ΄αυτό το εύρος κινήθηκε το spread κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Τα θετικά οικονομικά νέα ενίχυσαν το θετικό κλίμα της αγοράς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα οτι θα προχωρήσει έκδοση μακροχρόνιων ομολόγων με στόχο να αντλήσει 80 δισ.ευρώ, ξεκινώντας από τον Ιούνιο. Τα κεφάλαια που θα αντλήσει θα κατευθυνθούν στις προκαταβολές του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του ΝextGenerationEU.

Παράλληλα υπήρξαν παρεμβάσεις με δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ. Η Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ,  σε συνέντευξη της ήταν κατηγορηματική για το πρόγραμμα  στήριξης της  EKT : «Η ανάκαμψη εξακολουθεί να εξαρτάται από τη συνεχή υποστήριξη. Η πρόωρη απόσυρση φορολογικής ή νομισματικής στήριξης θα ήταν μεγάλο λάθος».

«Τον Δεκέμβριο του 2020 καταστήσαμε σαφές ότι η υποστήριξή μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της πανδημικής περιόδου. Θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2022 ή έως ότου το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει ότι η φάση της πανδημίας έχει τελειώσει. Η πρόθεσή μας ήταν να εξαλείψουμε την αβεβαιότητα σχετικά με την πρόωρη απόσυρση της υποστήριξης» αναφέρει. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας (I.Visco) δήλωσε  ότι παραμένει η ανάγκη να διατηρηθούν υποστηρικτικές οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες. Δήλωσε επίσης, ότι η ΕΕ χρειάζεται να προβεί σε κοινή έκδοση χρέους. Το μέλος της ΕΚΤ (Κ.Knot) εκτιμά ότι η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει ανάκαμψη, ενώ θεωρεί ότι η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι προσωρινή.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 52 εκατ. ευρώ, μόνον, αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,2248 δολ. από 1,2225 δολ. που άνοιξε η αγορά.
Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2225 δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές