Δυναμικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, που ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου με θετικούς οιωνούς, ποντάροντας στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Πραγματικά, επιβεβαιώνοντας και τα futures νωρίτερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε με ένα άλμα της τάξεως των 300 μονάδων, αν και σταδιακά έχασε έδαφος με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να βρίσκεται στις 34.674 μονάδες, με αύξηση 0,42% ή 145 μονάδες.

Ο S&P 500 καταγράφει επίσης κέρδη της τάξεως του 0,32% στις 4.217 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ανεβαίνει κατά 0,20% στις 13.777 μονάδες.

Στον ίδιο ρυθμό και η αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς να ανεβαίνει πάνω από το 1,6%. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γιεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,223 δολαρίων.

Σημειώνεται πως δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες κατάφεραν, παρά τους κλυδωνισμούς των προηγούμενων ημερών, να κλείσουν το Μάιο σε θετικό έδαφος. Ο Dow πρόσθεσε σχεδόν 2% και ο S&P 500 ανέβηκε κατά 0,6%. Ο Nasdaq παρά την ανάκαμψη της περασμένης εβδομάδας δεν κατάφερε να «πρασινίσει» με την απόδοση του για το μήνα να είναι αρνητική σε ποσοστό 1,5%.

Παρά το γεγονός πως οι επενδυτές δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως την ανησυχία τους για την άνοδο του πληθωρισμού, τα καθησυχαστικά μηνύματα από στελέχη της Fed φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς. Εξάλλου και η αγορά εργασίας αναρρώνει συνεχώς, όπως αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τα νέα στοιχεία Μαΐου που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα και από το μέτωπο της πανδημίας τα νέα είναι ενθαρρυντικά με τα κρούσματα να μειώνονται συνεχώς και τον ημερήσιο απολογισμό να είναι στο χαμηλότερο σημείο από την περασμένη άνοιξη. Αυτό οφείλεται στην επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα το 62% των Αμερικανών να έχει πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι ενεργειακές μετοχές καθώς το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 3% πάνω από τα 68 δολάρια. Εξάλλου, τα commodities και ειδικά τα πολύτιμα μέταλλα βρίσκονται στους κερδισμένους του περασμένου μήνα έχοντας επωφεληθεί από την αστάθεια στα χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα, τα μηνιαία κέρδη του χρυσού ανήλθαν σε 7,9% με την τιμή σήμερα να βρίσκεται στα 1.914 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ακόμη καλύτερα κινήθηκε το ασήμι που ανέβηκε συνολικά κατά 8,1% μέσα στο Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]