Σε μεγάλη επένδυση στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ προχωρά η BP, στο πλαίσιο της «πράσινης» αναμόρφωσης της αλλά και σε ένα διάστημα που η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να αλλάξει κατεύθυνση στην περιβαλλοντολογική στρατηγική της χώρας.

Το deal της BP με την 7X Energy αφορά μια επένδυση ύψους 220 εκατ. δολαρίων σε project ηλιακής ενέργειας, τα οποία απλώνονται σε δώδεκα διαφορετικές αμερικανικές πολιτείες. Συνιστά δε, την πρώτη ανεξάρτητη επένδυση της BP στον κλάδο των ΑΠΕ επί αμερικανικού εδάφους. Έχει προηγηθεί η επένδυση της στην Ευρώπη με την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της κορυφαίας στον κλάδο Lightsource, το 2017.

Πραγματικά, η διοίκηση της BP θα εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία της Lightsource BP, η οποία και θα αναλάβει να «τρέξει» τα project, μέσα από μια νέα κοινοπραξία.

Με την προσθήκη των νέων έργων η δυναμική της BP σε ΑΠΕ θα αυξηθεί από τα 14GW στα 23GW.

Θυμίζουμε πως η BP, υπό τη νέα διοίκηση του Μπέρναρντ Λούνεϊ από πέρυσι, έχει δρομολογήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη ριζική μεταστροφή του προφίλ της εταιρείας, στο πλαίσιο του οποίου θα φτάσει σε μηδενισμό των εκπομπών αερίων άνθρακα μέχρι το 2050. Για το σκοπό αυτό, η BP θα γυρίσει σταδιακά την πλάτη της στον πετρελαϊκό κλάδο, εκτιμώντας πως η ζήτηση για ορυκτά καύσιμα θα μειωθεί δραστικά μέσα στα επόμενα χρόνια, επενδύοντας αντ’ αυτού σε ΑΠΕ.

Η επένδυση στις ΗΠΑ εντάσσεται στη νέα αυτή στρατηγική. Μάλιστα, εκτός από την επένδυση στην ηλιακή ενέργεια, ο Όμιλος έχει ήδη στα… σκαριά και ένα μεγάλο project υπεράκτιων αιολικών πάρκων, που αναπτύσσει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ σε συνεργασία με τη νορβηγική Equinor.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green