Από σήμερα 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας, την οποία είναι υποχρεωμένοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα ακτοπλοϊκά πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο θα πρέπει να συμπληρώσουν εντός 24 ωρών πριν την επιβίβασή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα από το εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Η δήλωση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε:«πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας ακόμη διαδικασίας για την διευκόλυνση των Ελλήνων και ξένων επιβατών που μετακινούνται ακτοπλοϊκά, αποτελεί δε ένα ακόμη βήμα του υπουργείου προς την υλοποίηση του στόχου για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει σε κάθε συναλλασσόμενο».

Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έγχαρτη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής.

Σε δηλώσεις του τις προηγούμενες μέρες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης παρείχε τη διευκρίνιση ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test, αλλά να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μαζί τους.

Επίσης, ανέφερε ότι παραμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Δείτε εδώ τη δήλωση υγείας

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες