Φαίνεται πως το χθεσινό ρεκόρ του S&P 500… άνοιξε την όρεξη στους επενδυτές με τα futures να παραπέμπουν σε περαιτέρω άνοδο του και άρα νέο ιστορικό υψηλό. Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν και τα futures των Dow και Nasdaq.

Συγκεκριμένα, τα futures του S&P 500 ανεβαίνουν ελαφρά κατά 6 μονάδες ή 0,13%, του βιομηχανικού Dow Jones κατά 73 μονάδες ή 0,21% και του Nasdaq κατά 19 μονάδες ή 0,13%.

Θυμίζουμε πως χθες ο S&P 500 έκλεισε αυξημένος κατά 0,47% στις 4.239 μονάδες, σημειώνοντας ένα ακόμη ρεκόρ από τις αρχές Μαϊου. Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε ελαφρά κατά 0,06% στις 34.466,24 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,78% κλείνοντας στις 14.020,33 μονάδες.

Τα κέρδη αυτά ήρθαν παρά τα αρνητικά μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού, καθώς ο τιμάριθμος το Μάιο εκτινάχθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Όμως, φαίνεται πως οι επενδυτές είχαν… χωνέψει τα κακά μαντάτα αντλώντας στήριξη από τις συνεχόμενες καθησυχαστικές δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, το προηγούμενο διάστημα, πως η άνοδος των τιμών είναι πρόσκαιρη λόγω της ανάρρωσης της οικονομίας από την πανδημία και δεν θα επηρεάσει άμεσα την πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Άλλωστε, τα εβδομαδιαία στοιχεία για τους νέους ανέργους έδειξαν πτώση των αιτήσεων για επιδόματα στις 376.000, που είναι το χαμηλότερο νούμερο από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Την ίδια ώρα οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Ιούνιο του 2020, έχοντας υποχωρήσει κατά 11 μονάδες βάσης μέσα στην εβδομάδα. Και αυτή την ώρα προσυνεδριακά βρίσκονται στο 1,45.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο βρίσκεται στα «πράσινα» μετά και την έκθεση της ΙΕΑ για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, με το brent να έχει σκαρφαλώσει στα 72,64 δολάρια και ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,26% στα 1.891 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News