Σε μια σπάνια, για τα δεδομένα της αγοράς κρυπτονομισμάτων, συμφωνία ανθρακωρύχοι από όλον τον κόσμο ενέκριναν ένα extreme make over για το bitcoin, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Όπως αναφέρει το CNBC, η αναβάθμιση αυτή ονομάζεται Taproot και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο.

Με τις αλλαγές που προωθούνται θα εξασφαλισθεί ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικότητα των συναλλαγών και αποτελεσματικότητα. Επίσης, θα ξεκλειδώσουν δυνατότητες για έξυπνες συμφωνίες, ένα βασικό χαρακτηριστικό της τεχνολογίας blockchain που εξαλείφει τους μεσάζοντες ακόμη και από τις πιο περίπλοκες συναλλαγές.

«Το Taproot έχει σημασία, διότι ανοίγει ένα εύρος ευκαιριών για επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη χρησιμότητα του bitcoin», δήλωσε ο Alyse Killeen, ιδρυτής και μανατζερ της εταιρείας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που επικεντρώνεται στο bitcoin, Stillmark.

Σε αντίθεση με την αναβάθμιση του bitcoin το 2017 – που αναφέρεται ως ”τελευταίος εμφύλιος πόλεμος” εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε μεταξύ των ανθρακωρύχων, το Taproot έχει σχεδόν καθολική υποστήριξη.

Τι αλλάζει

Η αναβάθμιση του Bitcoin έχει να κάνει με ψηφιακές υπογραφές, οι οποίες μοιάζουν με το αποτύπωμα που αφήνει ένα άτομο σε κάθε συναλλαγή που πραγματοποιεί.
Αυτήν τη στιγμή, η αγορά χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται «Ελλειπτικός αλγόριθμος ψηφιακής υπογραφής», ο οποίος δημιουργείται από το ιδιωτικό κλειδί που ελέγχει ένα πορτοφόλι bitcoin και διασφαλίζει ότι το bitcoin μπορεί να δαπανηθεί μόνο από τον νόμιμο κάτοχο.

Το Taproot θα υιοθετήσει μια τεχνολογία που είναι γνωστή ως υπογραφή Schnorr, η οποίο ουσιαστικά καθιστά δυσανάγνωστες τις συναλλαγές πολλαπλών υπογραφών.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, επειδή τα κλειδιά δεν θα έχουν τόσο μεγάλη έκθεση στην αλυσίδα. «Μπορείτε να κρύψετε ποιος είστε λίγο καλύτερα, κάτι που είναι καλό», δήλωσε ο Brandon Arvanaghi, μηχανικός ασφαλείας στο crypto exchange Gemini.

Αυτές οι υπογραφές είναι επίσης ένα εργαλείο για έξυπνες συμβάσεις μέσω του blockchain. Τα έξυπνα συμβόλαια θεωρητικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σχεδόν κάθε είδους συναλλαγή, από την πληρωμή του ενοικίου σας κάθε μήνα, έως την ταξινόμηση του οχήματός σας.

Το Taproot κάνει τα έξυπνα συμβόλαια φθηνότερα και μικρότερα, όσον αφορά τον χώρο που καταλαμβάνουν στο blockchain.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto