Δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει το μελάνι από την σημερινή επικύρωση από τη Βουλή του Ελ Σαλβαδόρ της υιοθέτησης του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος και έγινε γνωστό πως ήδη έχουν βρεθεί κι άλλες χώρες στη σειρά, ενισχύοντας τις προοπτικές του κορυφαίου digital νομίσματος και ευρύτερα της αγοράς των crypto.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις βουλευτή της Παραγουάης, η χώρα έχει επίσης στα σκαριά την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος και μάλιστα με την προοπτική η χώρα να γίνει ίσως και διεθνές κέντρο της αγοράς των crypto στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Η ιδέα μάλιστα έχει βρει οπαδούς και μεταξύ των εγχώριων εξορυκτικών εταιρειών  που βλέπουν αναπτυξιακές προοπτικές για επιπλέον κέρδη από την άνοδο των τιμών των commodities λόγω των κρυπτονομισμάτων.

Ανάλογη εισήγηση αναμένεται να κάνει προς τη βουλή της χώρας, ο Μεξικανός βουλευτής Εντουάρντο Χινοζόσα δηλώνοντας πως θα καταθέσει άμεσα σχέδιο νόμου για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα ανοίξει το δρόμο για την υιοθέτηση της χρήσης του Bitcoin.

Η τιμή του Bitcoin και των περισσοτέρων κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει σημαντικά από τον περασμένο μήνα και μάλιστα η πτώση τους συνεχίστηκε και χθες μετά την αποκάλυψη πως οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν και ανέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος των λύτρων που είχε καταβληθεί από την Colonial Pipeline στους χάκερς. Επίσης, οι απαξιωτικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ που αποκήρυξε το Bitcoin ως… απάτη, προφανώς δεν βοήθησαν.

H αποφασιστικότητα που επιδεικνύει το Πεκίνο να συνεχίσει να κυνηγά τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα ασκώντας αυστηρότερο έλεγχο εκτιμάται πως θα διατηρήσει την πίεση προς την αγορά, κρατώντας τα περισσότερα νομίσματα μακριά από τα ιστορικά υψηλά του Απριλίου. Ενδεικτικά χθες το Bitcoin είχε βρεθεί κάτω από το όριο των 33.000 δολαρίων, όμως και πάλι σήμερα κατάφερε να εκτοξευθεί πάνω από τα 34.000 δολάρια και μάλιστα αυτή την ώρα να φλερτάρει με τα 34.900 δολάρια.

Πραγματικά, οι περισσότεροι αναλυτές επιμένουν να «ποντάρουν» στη δυναμικότητα του κλάδου, κάτι που αποτυπώνεται στην ικανότητα των νομισμάτων να αντιστέκονται στις πιέσεις. Μεταξύ των λεγόμενων… ειδικών του κλάδου των crypto, η Economy Forecast Agency προβλέπει πως η τιμή του Bitcoin θα ανέβει και πάλι γύρω στα 39.400 δολάρια μέσα στο μήνα, ενώ η Previsioni Bitcoin «βλέπει» την τιμή του έως και στα 48,600 μέχρι τα τέλη του μηνός ή μέσα στον Ιούλιο. Αντιστοίχως ο Κρίστοφερ Μπράουν της Faith Finance προβλέπει πως το  Bitcoin θα βρεθεί και πάλι κοντά στα ιστορικά υψηλά του, ήδη μέσα στο μήνα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα
Ισχυρό το δολάριο, άλμα της τουρκικής λίρας
Kρυπτονομίσματα |

Aλμα της τουρκικής λίρας

Σταθεροποιητικά κινήθηκε το δολάριο στις αγορές συναλλάγματος, στον απόηχο των μεγαλύτερων εβδομαδιαίων κερδών σε διάστημα 6 εβδομάδων καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Federal Reserve στις 15-16 Ιουνίου.

Crypto: Πώς ο εντοπισμός των λύτρων της Colonial «έριξε» το Bitcoin
Kρυπτονομίσματα |

Crypto: Πώς ο εντοπισμός των λύτρων της Colonial «έριξε» το Bitcoin

Παρά το γεγονός πως το Bitcoin και όλα τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται μακριά από τα ιστορικά υψηλά του Απριλίου, οι αναλυτές επιμένουν πως η άνθιση του κλάδου θα συνεχιστεί λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από τους επενδυτές

Ανακάμπτει το δολάριο στις αγορές συναλλάγματος
Kρυπτονομίσματα |

Aνακάμπτει το δολάριο στην αρχή της εβδομάδας

Ανοδικά ξεκίνησε σήμερα στις ευρωπαϊκές συναλλαγές της αγοράς νομισμάτων το δολάριο, με τον δείκτη του έναντι ενός καλαθιού με τους ισχυρότερους αντιπάλους του να κινείται ψηλότερα από τις 90,19 μονάδες.

Κέρδη για το δολάριο στις αγορές συναλλάγματος
Kρυπτονομίσματα |

Διατηρείται η ανοδική τάση του δολαρίου

Το δολάριο ανέτρεψε για ακόμη μια συνεδρίαση την τάση ισορροπίας που επικράτησε στις ασιατικές συναλλαγές, εμφανίζοντας μικρά κέρδη στην Ευρώπη και παραμένοντας πάνω από τα πολύ σημαντικά επίπεδα στήριξής του.