Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Βρετανία να προχωρήσει σε χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, μη αποκλείοντας και το να επιτραπεί στους πλήρως εμβολιασμένους να ταξιδεύουν ελεύθερα σε χώρες του εξωτερικού, πράγμα το οποίο δείχνει ότι προφανώς στις συζητήσεις ξαναμπαίνουν τα «διαβατήρια εμβολιασμού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Telegraph, την οποία επικαλείται το Reuters, η Βρετανία, στην οποία έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για περισσότερο από το 50% του ενήλικου πληθυσμού, εξετάζει τώρα μέτρα παρόμοια με αυτό της ΕΕ, που επιτρέπει ελεύθερες μετακινήσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους. Δηλαδή, να μη χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, αλλά να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υφυπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέσι Νόρμαν, είπε ότι τίποτα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αλλά σε κάιε περίπτωση χρειάζεται μεγάλη προσοχή όσον αφορά την υιοθέτηση των λεγόμενων «διαβατηρίων εμβολίων».

«Προσπαθούμε να προχωρήσουμε προσεκτικά και προοδευτικά προς τη σωστή κατεύθυνση, οπότε δεν θα προεξοφλούσα τίποτε σε αυτό το στάδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό οι αποφάσεις να είναι δίκαιες και απέναντι σε εκείνους που ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει αφήσει εκτός λίστας χωρών όπου επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς καραντίνα.

Ας σημειωθεί ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι Βρετανοί που θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται στην «πορτοκαλί» λίστα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την Covid-19.

Η Ελλάδα, μαζί με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που θεωρούνται τουριστικοί προορισμοί των Βρετανών, βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Οι δημοφιλείς πόλεις της Ευρώπης με τους περισσότερους πορτοφολάδες
Τουρισμός |

Έχετε τον νου σας - Ποιες είναι οι τουριστικές πόλεις της Ευρώπης με τους περισσότερους πορτοφολάδες

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία της Ευρώπης δυστυχώς συμβαδίζουν με μερικές από τις χειρότερες στατιστικές πορτοφολάδων στην ήπειρο