Οι κρατήσεις διακοπών για το καλοκαίρι του 2022 είναι σημαντικά επάνω από τα κανονικά επίπεδα, σύμφωνα με το βρετανικό online τουριστικό γραφείο On The Beach και η Ελλάδα έχει την τιμητική της, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Μάντσεστερ ανέφερε μείωση 79% των εσόδων σε 4,4 εκατομμύρια λίρες το εξάμηνο έως τις 31 Μαρτίου, ως απόρροια των ταξιδιωτικών περιορισμών. Η προσαρμοσμένη απώλεια προ φόρων μειώθηκε σε 21,6 εκατομμύρια λίρες στερλίνες από 34,1 εκατομμύρια την προηγούμενη χρονιά.

Ο κ. Σιμόν Κούπερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας , δήλωσε ότι οι πελάτες συνήθως δεν έκαναν κράτηση για διακοπές ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά όλο και περισσότεροι το κάνουν τώρα με την ελπίδα ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα είχε τεθεί υπό έλεγχο μέχρι τότε. Στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται η Ισπανία, τα Κανάρια νησιά, η Ελλάδα και η Τουρκία για το επόμενο έτος.

Ο όγκος των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022 παραμένει χαμηλά όμως προηγείται σημαντικά από τις συνηθισμένες τάσεις, εν μέρει λόγω του ανοίγματος των κρατήσεων για πτήσεις το 2022 από τις περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, ανέφερε.

Το On The Beach αποφάσισε στις 12 Μαΐου να σταματήσει την πώληση διακοπών στο εξωτερικό για αυτό το καλοκαίρι εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ο Κούπερ είπε ότι η ανάκαμψη της ζήτησης για διακοπές είναι «πιθανό να πάρει λίγο χρόνο και το περιβάλλον των καταναλωτών θα συνεχίσει να είναι δύσκολο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%