Οι κρατήσεις διακοπών για το καλοκαίρι του 2022 είναι σημαντικά επάνω από τα κανονικά επίπεδα, σύμφωνα με το βρετανικό online τουριστικό γραφείο On The Beach και η Ελλάδα έχει την τιμητική της, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Μάντσεστερ ανέφερε μείωση 79% των εσόδων σε 4,4 εκατομμύρια λίρες το εξάμηνο έως τις 31 Μαρτίου, ως απόρροια των ταξιδιωτικών περιορισμών. Η προσαρμοσμένη απώλεια προ φόρων μειώθηκε σε 21,6 εκατομμύρια λίρες στερλίνες από 34,1 εκατομμύρια την προηγούμενη χρονιά.

Ο κ. Σιμόν Κούπερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας , δήλωσε ότι οι πελάτες συνήθως δεν έκαναν κράτηση για διακοπές ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά όλο και περισσότεροι το κάνουν τώρα με την ελπίδα ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα είχε τεθεί υπό έλεγχο μέχρι τότε. Στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται η Ισπανία, τα Κανάρια νησιά, η Ελλάδα και η Τουρκία για το επόμενο έτος.

Ο όγκος των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022 παραμένει χαμηλά όμως προηγείται σημαντικά από τις συνηθισμένες τάσεις, εν μέρει λόγω του ανοίγματος των κρατήσεων για πτήσεις το 2022 από τις περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, ανέφερε.

Το On The Beach αποφάσισε στις 12 Μαΐου να σταματήσει την πώληση διακοπών στο εξωτερικό για αυτό το καλοκαίρι εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ο Κούπερ είπε ότι η ανάκαμψη της ζήτησης για διακοπές είναι «πιθανό να πάρει λίγο χρόνο και το περιβάλλον των καταναλωτών θα συνεχίσει να είναι δύσκολο».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Μεγάλη μείωση ταξιδιών και δαπανών των Ελλήνων το 2020 [Γραφήματα]
Τουρισμός |

Μεγάλη μείωση ταξιδιών και δαπανών για τουρισμό των Ελλήνων το 2020 [Γραφήματα]

Τα άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω που πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι κατά το έτος 2020 ανήλθαν σε 3,1 εκατομμύρια και πραγματοποιήθηκαν 4,8 εκατομμύρια ταξίδια, σημειώνοντας μείωση 18,2% και 22,8%, αντίστοιχα

Λάμψα: Μαρία Δαμανάκη, Νίκος Νανόπουλος και Τίμος Ανανιάδης στο νέο  ΔΣ
Επιχειρήσεις |

Μαρία Δαμανάκη, Νίκος Νανόπουλος και Τίμος Ανανιάδης στο νέο ΔΣ της Λάμψα

Τον Ιανουάριο του 2021, η οικογένεια Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη απέκτησε τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο καθώς και την πλήρη διαχειριστική ευθύνη της «Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ»

Κορωνοϊός: Επιτάσσεται ξενοδοχείο στις Σποράδες για τα κρούσματα – Τι προβλέπει η ΚΥΑ
Επικαιρότητα |

Επιτάσσεται ξενοδοχείο στις Σποράδες για τα κρούσματα - Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Το κατάλυμα επιτάσσεται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής διαμονής φυσικών προσώπων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας από σήμερα, 29 Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.