Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία και της ίδιας της Βασίλισσας Ελισάβετ και μελών της αγγλικής βασιλικής οικογένειας, θα «κλείσει» σήμερα το ετήσιο ραντεβού της ελίτ στις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ, με τον κόσμο να έχει απολαύσει την επιστροφή στην… κανονικότητα με λαμπερές και… ευφάνταστες ενδυματολογικές επιλογές, στις οποίες φέτος προστέθηκαν και οι ειδικά σχεδιασμένες ασορτί μάσκες.

Πέρυσι, λόγω πανδημίας, οι ιπποδρομίες του Royal Ascot δεν αναβλήθηκαν, όμως πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών γεγονός που προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά στη διοργάνωση. Μάλιστα, χωρίς κοινό όλη τη χρονιά, πόσο μάλλον για τις περίφημες βασιλικές ιπποδρομίες, το Άσκοτ μέτρησε ζημιές της τάξεως των 20 εκατ. στερλίνων.

Φέτος, η πενθήμερη εκδήλωση για τις βασιλικές ιπποδρομίες παρουσιάζει μια σαφώς καλύτερη εικόνα, όμως σίγουρα η διοργάνωση δεν συγκέντρωσε τα πλήθη των προηγούμενων, προ της πανδημίας, ετών (όταν οι επισκέπτες πλησίαζαν τις 70.000) με αποτέλεσμα τόσο τα έσοδα να είναι περιορισμένα όσο και οι σπόνσορες να έχουν κρατήσει τους προϋπολογισμούς τους σε χαμηλότερα επίπεδα.

Άλλωστε, για το λόγο αυτό οι διοργανωτές απασχολούν φέτος μόλις 1.800 άτομα σε έκτακτο προσωπικό, αντί των περίπου 6.000 που απασχολούσαν τις… καλές εποχές.

Πάντως, τα περίπου 12.000 άτομα που προσήλθαν στις πενθήμερες εκδηλώσεις, τηρώντας μάσκες και αποστάσεις, δίκαια θεωρούνται από τις αρχές ως ένα σημαντικό τεστ για την επιστροφή της χώρας στη διοργάνωση μεγάλων events με πολυπληθές ζωντανό κοινό. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως με την ινδική μετάλλαξη Δέλτα να αυξάνεται συνεχώς, η Ντάουνιγκ Στριτ αναγκάστηκε προ ημερών να αναβάλει το τελευταίο άνοιγμα της αγοράς κατά ένα μήνα, για τις 19 Ιουλίου. Μια απόφαση που σίγουρα προκάλεσε προβληματισμό στο κοινό και πιθανότατα απέτρεψε την τελευταία στιγμή κάποιους από τους επισκέπτες να ταξιδέψουν στο Άσκοτ.

Σε κάθε περίπτωση οι διοργανωτές έκαναν ότι μπορούσαν για να προσελκύσουν τα πλήθη, αλλά και τους συμμετέχοντες στους αγώνες, επενδύοντας στην επέκταση κάποιων στάβλων και προσφέροντας φέτος πολύ καλύτερα οικονομικά βραβεία από ότι πέρυσι. Διότι βέβαια οι αγώνες στο Άσκοτ δεν αποτελούν μόνο ένα λαμπερό κοινωνικό γεγονός, αλλά και ένα αθλητικό με σημαντικά οικονομικά βραβεία.

Πραγματικά, με τη στήριξη των… φίλων του Άσκοτ και χάρη στις πιέσεις που ασκήθηκαν προς τους σπόνσορες, οι διοργανωτές κατάφεραν να αυξήσουν κατά 66% σε σχέση με πέρυσι τα κονδύλια για τα βραβεία στις διάφορες ιπποδρομίες, ήτοι από τα 3,1 εκατ. στερλίνες στα 6 εκατ. στερλίνες. Επίσης σχεδόν το σύνολο των μελών της βασιλικής οικογένειας έχουν φροντίσει να κάνουν ένα… πέρασμα από το Άσκοτ, τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να στηρίξουν το θεσμό, με την ίδια τη Βασίλισσα να έχει προσέλθει σήμερα το πρωί.

Άλλωστε, η βασιλική οικογένεια και η ίδια η Ελισάβετ λατρεύουν τα άλογα και τις ιπποδρομίες και μάλιστα έχουν αποκομίσει και αρκετά κέρδη δεδομένου πως τα άλογα τους είναι συχνά ανάμεσα στους νικητές των αγώνων. Συγκεκριμένα εκτιμάται πως από το 1988, η Βασίλισσα έχει κερδίσει πάνω από 8 εκατ. στερλίνες από βραβεία στο Άσκοτ, με τα άλογα της να μετρούν πάνω από 527 πρωτιές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport