Στη δημιουργία κοινοπραξίας με την Customcells προχωρά η Porsche AG, του Ομίλου Volkswagen, με στόχο την παραγωγή νέων, υψηλότερης απόδοσης μπαταριών οχημάτων, που θα μπορούν να φορτίσουν πολύ γρηγορότερα.

Τη συνεργασία ανακοίνωσε η Porsche με ανακοίνωση που εξέδωσε, εξηγώντας πως η σύμπραξη με την εξειδικευμένη Customcells, που έχει έδρα τη νότιο Γερμανία, εκτιμάται πως θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων πρωτοτύπων, υψηλότερης ενεργειακής επάρκειας. Η επίτευξη υψηλότερης ενεργειακής επάρκειας θα καταστήσει πιο ελκυστικά τα οχήματα της εταιρείας, ενώ θα μειώσει και την εξάρτηση της σε πρώτες ύλες σε ένα διάστημα που οι τιμές των commodities έχουν εκτοξευτεί στα ύψη. Αυτό αντιστοίχως θα ωθήσει χαμηλότερα το κόστος παραγωγής, επιτρέποντας στην εταιρεία να προσφέρει τα οχήματα της σε καλύτερες, πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Εξάλλου, ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες αυτοκινήτου έχει να κάνει με την υψηλή εξάρτηση τους από την Ασία για την προμήθεια μπαταριών για τα ηλεκτρικά τους οχήματα, σε ένα διάστημα που ο χώρος της ηλεκτροκίνησης βρίσκεται σε συνεχή άνοδο λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού αλλά και την ανάγκη εκπλήρωσης των κριτηρίων της Ε.Ε. για τη δραστική μείωση των ρύπων σε όλη την περιοχή. Η δυνατότητα να μπορούν να διασφαλίσουν εναλλακτικούς προμηθευτές ή να συμμετέχουν οι ίδιες σε project παραγωγής μπαταριών είναι βασικός στόχος.

Δεν είναι τυχαίο πως η Porsche θα επενδύσει ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό στην προσπάθεια, αν και απέφυγε να διευκρινίσει το ύψος της επένδυσης. Επίσης, θα κρατήσει τον έλεγχο του 80% της κοινοπραξίας.

Στόχος είναι η παραγωγή των μπαταριών της κοινοπραξίας να καλύπτει τουλάχιστον 1.000 οχήματα ετησίως.

Σημειωτέον πως σε τροχιά ανάλογης προσπάθειας για τη δημιουργία των δικών της μπαταριών βρίσκεται και η μητρική Volkswagen, που έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για τη δημιουργία νέων εργοστασιακών μονάδων στην Ευρώπη για την κάλυψη των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα