Mε επίδοση ρεκόρ του δείκτη S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή η αμερικανική αγορά, με τη μετοχή της Νike αλλά και αρκετών τραπεζών να δίνουν θετική ώθηση. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου για τα επίπεδα των ατομικών καταναλωτικών δαπανών κινήθηκαν στο πλαίσιο των προβλέψεων των οικονομολόγων, δεν αποτέλεσαν δηλαδή έκπληξη για τους επενδυτές.

Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.280 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,33% και ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε στις 34.433,84 μονάδες σημειώνοντας αύξηση κατά 0,69%. Με μικρές απώλειες έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq , σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,06 % και έκλεισε στις 14.360,39 μονάδες.

Η Nike Inc σημείωσε άνοδο 15,5%, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα τριμήνου και εκτιμήσεις για πωλήσεις έτους που θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. δολάρια,  βοηθώντας τον Dow να ηγηθεί μεταξύ των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. Η Bank of America και η Wells Fargo σημείωσαν άνοδο άνω του 2%, καθώς η Fed ανακοίνωσε ότι οι μεγάλες τράπεζες έχουν περάσει με επιτυχία τα stress tests και δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία στην αγορά μετοχών και στην πληρωμή μερισμάτων.

Στον δείκτης S&P 500 ο χρηματοοικονομικός κλάδος αυξήθηκε 1,2%, σημειώνοντας την  υψηλότερη απόδοση μεταξύ των 11 κλάδων. «Σήμερα στη συνεδρίαση οι επενδυτές πήραν τα κέρδη από τον τεχνολογικό τομέα και τα τοποθέτησαν στον τραπεζικό τομέα, μετά τα αποτελέσματα των stress tests”, δήλωσε στο Reuters ο Dennis Dick, ιδιοκτήτης της Bright Trading LLC, προσθέτοντας ότι αναμένει από τις τράπεζες να ανακοινώσουν σύντομα αυξημένα μερίσματα.

H διμερής συμφωνία της Γερουσίας για το πακέτο επενδύσεων υποδομών που αγκάλιασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden την Πέμπτη συνέχισε να επιδρά θετικά στο χρηματιστηριακό κλίμα, με τους δείκτες υλικών και βιομηχανίας να αυξάνονται περίπου 0,5%, βοηθώντας τον S&P 500 να ξεπεράσει το Nasdaq. «Τα θετικά νέα από το πακέτο επενδύσεων υποδομών ευνοούν τον δείκτη  S&P 500 περισσότερο από ό, τι τον Nasdaq. Ο Nasdaq δεν ρίχνει τσιμέντο σε δρόμους και δεν βάζει χάλυβα σε γέφυρες. Αυτό το κάνει ο  S&P 500», δήλωσε ο Jake Dollarhide, διευθύνων σύμβουλος της Longbow Asset Management στην Τάλσα της Οκλαχόμα. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]