Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά και παρέμειναν ακριβώς κάτω από τα υψηλότερα επίπεδα ρεκόρ σήμερα Παρασκευή, με το επενδυτικό βλέμμα να είναι στραμμένο στην προοπτική της σταθερής οικονομικής ανάκαμψης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με μικρή άνοδο, καθώς ενισχύθηκε κατά μισή μονάδα, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,12% και έκλεισε στις 457,58. Ο κλάδος των εταιρειών πρώτων υλών ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ ο κλάδος των εταιρειών ταξιδίου και αναψυχής σημείωσε πτώση της τάξης του 1,3%.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,37% στις 7.136,07 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,12% στις 15.607,97 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,13 % στις 6.622,87 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 0,35% στις 25.510,5 μονάδες
Οι αγορές στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σημαντική άνοδο σήμερα Παρασκευή, τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνα να βρίσκεται στην κορυφή των αποδόσεων με κέρδη της τάξης του 1,40% , ενώ ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε σε επίπεδο ρεκόρ σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,51%. Άνοδο σημειώνουν και οι μετοχές στη Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να καταγραφει την καλύτερη εβδομάδα επιδόσεων από το μήνα Απρίλιο.
Τα κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ήλθαν μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Εμπορίου του δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών, ενός βασικού δείκτη πληθωρισμού που τον χρησιμοποιεί η κεντρική τράπεζα για να διαμορφώσει την νομισματική πολιτική της, ο οποίος κατέγραψε άνοδο της τάξης του 3,4% το μήνα Μάιο, την πιο γρήγορη άνοδο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η ανακοίνωση κινήθηκε μέσα στο πλαίσιο των προβλέψεων των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από τον Dow Jones.
Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανοικοινώσει τον επόμενο μήνα την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για όλους όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 3% στην κορύφωσή του και επιμένει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι προσωρινές διατηρώντας τη νομισματική πολιτική της.
Ο δείκτης καταναλωτικού αισθήματος GFK της Γερμανίας, που δημοσιεύθηκε λίγο πριν την λήξη της συνεδριάσης, έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανέβηκε στις -0,3 μονάδες τον Ιούλιο, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις.
Σε επίπεδο μετοχών, η Adidas σημειώσε τη σημαντικότερη άνοδο 6% και ηγήθηκε των κερδών του Stoxx 600, αφού ο αμερικανός αντίπαλος της, η Nike, ξεπέρασε τις τριμηνιαίες προσδοκίες κερδοφορίας και ανακοίνωσε ισχυρή πρόβλεψη κερδών για ολόκληρο το έτος. Στον αντίποδα η ελβετική Vifor Pharma υποχώρησε κατά 4,5%.
Ανοδικά κινήθηκε και η Credit Suisse μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι εξετάζει πιθανή συγχώνευση με την UBS. Η μετοχή της ελβετική τράπεζα σημείωσε άνοδο 1,9% και της UBS αυξήθηκε κατά 0,2%.
Latest News
Ελέγχει τις πιέσεις του το ΧΑ - Στα ύψη η μεταβλητότητα
Τα χαρτοφυλάκια θέλουν να αποκομίσουν μέρος των κερδών του πρώτου δεκαημέρου του μήνα
Πιέζουν τις ευρωαγορές οι Inditex και Tui
Εταιρικά αποτελέσματα στο μικροσκόπιο και το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Μικτά πρόσημα στην Ασία, συνεχίζει την ανάκαμψη ο Kospi
Στην Κίνα και στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο η εστίαση
Επιφυλακτικότητα στη Wall Street με «μονομαχία» Oracle - Alphabet
Στάση αναμονής για τα στοιχεία του πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν αύριο
«Καίνε» ξανά οι τιμές σε βασικά τρόφιμα - Ράλι από τον καφέ έως το βούτυρο [γράφημα]
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε βασικά τρόφιμα - Πού οφείλεται η ανοδική πορεία
Την ανιούσα παίρνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Νοέμβριο
Ενισχύονται οι τιμές του μαύρου χρυσού
Κίνα και hedge funds οι καταλύτες της ανόδου
Σε υψηλό δύο εβδομάδων σκαρφάλωσε ο χρυσός
Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,1% στα 2.687,69 δολάρια η ουγγιά
Ισχυρές απώλειες σε Λονδίνο και Παρίσι - Αντοχές έδειξε ο DAX
Οι ευρωαγορές αναμένουν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό ενώ εστιάζουν στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Τσουνάμι ομολόγων απειλεί τις αγορές το 2025 - Η προειδοποίηση της BIS
Το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε κατά πάνω από 12 τρισ. δολάρια το εννεάμηνο του 2024 φτάνοντας το ποσό των 323 τρισ. δολαρίων