Σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των τελικών στοιχείων για τους ρυθμούς ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας το 2019, ήτοι πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, προχώρησε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία, δίδοντας μια καλύτερη εικόνα για την πορεία της βρετανικής οικονομίας συνολικά την τελευταία δεκαετία.

Συγκεκριμένα, τα αναθεωρημένα νούμερα έδειξαν ρυθμούς ανάπτυξης ύψους 1,7% σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση του 1,4%, που σημαίνει πως συνολικά μέσα στην τελευταία δεκαετία η βρετανική οικονομία κατόρθωνε να «πιάσει» ρυθμούς ανάπτυξης κατά μέσο όρο της τάξεως του 2%.

Επίσης, ο μεταποιητικός και βιομηχανικός τομέας ήταν επίσης πιο ισχυρός, καθιστώντας την καθίζηση της περσινής χρονιάς της πανδημίας ως μια μεμονωμένη εικόνα.

Εξάλλου, όλες οι εκτιμήσεις για την φετινή χρονιά κάνουν λόγο για εκπληκτικές επιδόσεις, σε επίπεδα ρεκόρ. Μόλις προ ημερών η Ένωση Βρετανών Βιομηχανιών υποστήριξε πως αναμένει τη βρετανική ανάπτυξη να εκτιναχθεί στο 8,2% φέτος και στο 6,1% την επόμενη χροιά, χάρη στην ώθηση που βίωσε η αγορά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και λόγω του επιτυχημένου εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας.

Αντιστοίχως, και η Τράπεζα της Αγγλίας, κατά την τελευταία συνεδρίαση της την περασμένη εβδομάδα προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για την πορεία της βρετανικής οικονομίας εκτιμώντας ότι θα φτάσει τα προ της πανδημίας επίπεδα, ήδη μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή