Mε τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Ματίας Κόρμαν (Mathias Cormann), συναντήθηκε ο O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό, καθηγητή Γεώργιο Πρεβελάκη.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στον κ. Κόρμαν την ατζέντα των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί το υπουργείο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:

– Στον πρόσφατο νόμο για την Προστασία της Εργασίας που αποσκοπεί στην εξεύρεση ισορροπίας ανάμεσα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των εργαζομένων.

– Στη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης που δίνει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο έλεγχο στους νέους ασφαλισμένους για το ύψος της επικουρικής σύνταξής τους.

– Και στο νομοσχέδιο που θα έρθει στο μέλλον για την προώθηση της κατάρτισης, με πιστοποίηση τόσο των παρόχων όσο και των καταρτιζομένων, για να επιτευχθεί καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Κόρμαν συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΟΟΣΑ, με την εκπόνηση νέων μελετών εκ μέρους του Οργανισμού για θέματα που θα επιλεγούν από κοινού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά