Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα πραγματοποιήσει μεταξύ 5 και 8 Ιουλίου 2021 επίσημη επίσκεψη στις χώρες της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία), όπου θα έχει κύκλο συναντήσεων με τους ομολόγους του των τριών χωρών.

Η περιοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών θα ξεκινήσει στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου θα αφιχθεί στις 5 Ιουλίου για να συναντηθεί με τον αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις του Εσθονικού Υπουργείου Εξωτερικών, κ. M. Volmer. Ο κ. Βαρβιτσιώτης θα μεταβεί την επομένη, 6 Ιουλίου, στη Ρίγα της Λετονίας, όπου θα συναντηθεί με τον Λετονό Υπουργό Εξωτερικών κ. Edgars Rinkevics και τη Λετονή Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Zanda Kalnina-Lukasevica. Στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου θα αφιχθεί στις 7 Ιουλίου, θα έχει συνομιλίες με τον Λιθουανό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Pranckevicius, καθώς και με τη Λιθουανή Υπουργό Εσωτερικών κα Bilotaite και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Abramavicius.

Η διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κοινός συντονισμός στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και το Μεταναστευτικό και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν κατά τις διμερείς επαφές.

Η επίσημη επίσκεψη του κ. Βαρβιτσιώτη στη Λιθουανία θα συνδυαστεί και με τη συμμετοχή του στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία (4th Ukraine Reform Conference), η οποία θα λάβει χώρα στο Βίλνιους στις 7 Ιουλίου και όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ελβετό Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ignazio Cassis.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης