Σημαντικές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Didi μετά την απόφαση των κινεζικών αρχών να απαγορεύσουν την εν λόγω πλατφόρμα, που παρέχει υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές της Uber.

Η μετοχή της Didi έκανε βουτιά πάνω από 25% στις συναλλαγές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στις ΗΠΑ, κάτι που αντιστοιχεί σε απώλειες 22 δισ. δολαρίων από την κεφαλαιοποίησή της, ενώ είχε προηγηθεί η πτώση της κατά 5,3% την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση από την Κίνα ότι αρχίσει μία έρευνα για κυβερνοασφάλεια της εταιρείας.

Οι κινεζικές Αρχές ανακοίνωσαν δύο ημέρες μετά ότι η εταιρεία είχε κάνει σοβαρές παραβιάσεις στη συλλογή και τη χρήση προσωπικών στοιχείων, διατάζοντας την απομάκρυνση της εφαρμογής της Didi από τα καταστήματα.

«Η κατάσταση με τη Didi ενισχύει το γεγονός ότι η Κίνα είναι ενοχλημένη από την πλημμύρα των IPOs (δημόσιων εγγραφών) κινεζικών εταιρειών σε αμερικανικά χρηματιστήρια και επιχειρεί να επιβραδύνει την αποδοχή των IPOs αυτών στη Δύση», δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Horizons ETFs Management Canada, προσθέτοντας: «Αν και τα κινεζικά ονόματα μοιάζει να έχουν μεγαλύτερη αξία, θα υποφέρουν από αυτή την κατάσταση για κάποιο καιρό».

Η τελευταία επίθεση του Πεκίνου στον τεχνολογικό κλάδο απειλεί να «παγώσει» το επενδυτικό κλίμα σε μία περίοδο που εκκρεμούν 34 αιτήσεις για εισαγωγές σε αμερικανικά χρηματιστήρια από εταιρείες που έχουν την έδρα τους στην Κίνα ή το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι δημόσιες εγγραφές που έχουν γίνει από την αρχή του έτους έχουν ξεπεράσει σε αξία τα 15 δισ. δολάρια.

Το Πεκίνο ερευνά και την Kanzhun, που είναι ιδιοκτήτης μία διαδικτυακής πλατφόρμας προσλήψεων καθώς και τη Full Truck Alliance, μία αντίστοιχη με την Uber startup για φορτηγά. Οι μετοχές και των δύο αυτών εταιρειών μειώθηκαν στις σημερινές συναλλαγές στις ΗΠΑ πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές