Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές,  καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στην τιμή του πετρελαίου εν αναμονή της συνάντησης του ΟΠΕΚ+ , ενώ τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν άνοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 σημείωσε άνοδο ο,34%  και έκλεισε στις 458,36  μονάδες. Ο τραπεζικός τομέας ηγήθηκε των κερδών σε αυτή τη συνεδρίαση, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1, 8% , ενώ σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου φροντίδα υγείας και έκλεισαν με απώλειες της τάξης του 0,4%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,58 % στις 7.164,91 μονάδες, ο γερμανικός DAX 30 κέρδισε 0,08% στις 15.661,97 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο κατά 0,22 % στις  6.567,54 μονάδες. Κέρδη και για την περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει με άνοδο 0,63% στις 25.441,34  μονάδες.

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού παρουσίασαν μικτή εικόνα, καθώς τα συμβόλαια αργού πετρελαίου Brent αυξήθηκαν πάνω από τα 76 δολάρια. Οι μετοχές τεχνολογίας στην Ασία σημείωσαν απώλειες, και ιδιαίτερα οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας στο Χονγκ Κονγκ καθώς επανεμφανίστηκαν οι κανονιστικοί φόβοι.

Ο ευρωπαϊκός ΡΜΙ υπηρεσιών της IHS Markit σημείωσε άνοδο στις 59,5 μονάδες τον Ιούνιο από τις 57,1 μονάδες τον Μάιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2006, άνοδο που δηλώνει ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επεκτάθηκε τον Ιούνιο.

Σήμερα επίσης αναμένεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας να ανακοινώσει τα βήματα για την τελική φάση της άρσης των περιορισμών Covid-19 στην Αγγλία.

Η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Morrisons σημείωσε άνοδο 11,6% μετά την είσοδο «νέου μνηστήρα» στη μάχη για την εξαγορά της. Στον αντίποδα των αποδόσεων , η ολλανδική εταιρεία επενδύσεων τεχνολογίας Prosus υποχώρησε 6,1%, αφού η Κίνα κλιμάκωσε την καταστολή της κατά της πλατφόρμας Didi.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές