Ο χρυσός ενισχύθηκε πάνω από 1.800 δολάρια ανά ουγγιά την Τετάρτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν περαιτέρω, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Η τιμή spot gold επέκτεινε ελαφρώς τα κέρδη της μετά την δημοσιοποίηση και αυξήθηκε 0,4% στα 1,804,16 δολ. ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 1.802,10 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χρυσός επέκτεινε τα κέρδη του πάνω από 1.800 δολάρια, «καθώς τα πρακτικά ήταν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, αντί να παρουσιάζουν πρόσθετες εκπληκτικές εκπλήξεις», δήλωσε στο Reuters η Suki Cooper, της Standard Chartered.

Οι αξιωματούχοι της Fed τον περασμένο μήνα θεώρησαν ότι σημαντική περαιτέρω πρόοδος στην οικονομική ανάκαμψη «θεωρήθηκε γενικά ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», αν και οι συμμετέχοντες περίμεναν να συνεχιστεί η πρόοδος.

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσαν τις χαμηλότερες τιμές τους σε περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές