Τζίρο εκατομμυρίων στερλινών αναμένεται να εγγράψουν την Κυριακή οι βρετανικές πάμπς, καθώς η κατανάλωση μπύρας ενόψει του τελικού του Euro 2020 αναμένεται να φτάσει στο… κόκκινο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian οι πάμπς είναι έτοιμες να πουλήσουν έως και 6,1 εκατομμύρια λίτρα μπύρας, στους ένθερμους Βρετανούς που θα παρακολουθήσουν την ομάδα τους να αντιμετωπίζει την Ιταλία  στον πρώτο μεγάλο τελικό της χώρας -μετά από πέντε δεκαετίες (είχε κατακτήσει το Μουντιάλ τη δεκαετία του ’60).

Ο τζίρος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα για την Covid-19 επιβάλλουν τη λειτουργία των παμπς στο 60% της συνολικής χωρητικότητας.

Πάντως, σημαντική αύξηση έχει καταγραφεί και στις πωλήσεις μπύρας από τα σούπερ μάρκετ, για όσους θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από το σπίτι.

Στα ημιτελικά του Euro 2020, όταν η Βρετανία αντιμετώπισε τη Δανία, οι μπυραρίες, παμπς, μπαρ και άλλοι χώροι μετάδοσης αθλητικών γεγονότων έκαναν τζίρο περίπου 25 εκατομμυρίων στερλινών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Βρετανικής Ενωσης Παμπ ΒΒΡΑ, οι Αγγλοι φίλαθλοι ήπιαν περίπου 6,8 εκατομμύρια ποτήρια μπύρας, με ρυθμό 50.000 ποτηριών/λεπτό στη διάρκεια των δύο και πλέον ωρών που διήρκησε ο αγώνας.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις της Ενωσης έκαναν λόγο για τεράστια κέρδη ασχέτως του ποιος θα κέρδιζε τον αγώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport