Ανοδικά κινείται το δολάριο στις αγορές συναλλάγματος στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων που έδειξα άλμα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τη Βρετανία τον Ιούνιο, επαναφέροντας τη συζήτηση για αλλαγή νομισματικής πολιτικής στις δύο χώρες.

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η αγορά ανησυχεί για τον πληθωρισμό, η άποψή μας εξακολουθεί να είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της είναι μεταβατική. Δεν  περιμένουμε  να αρχίσει να μειώνει η Fed το πρόγραμμα της αγοράς ομόλογων έως τις αρχές του επόμενου έτους. Οι ομιλητές της Fed θα ξεκινήσουν σήμερα τις εμφανίσεις τους επαναλαμβάνοντας την υπομονετική τους στάση απέναντι στον διογκούμενο πληθωρισμό, για να καθησυχάσουν τις αγορές,» δήλωσε η Seema Shah, επικεφαλής στρατηγικής της Principal Global Investors.

Η κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να πιέζει για να νομοθετηθούν φορολογικά κίνητρα με σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ. Οι Δημοκρατικοί στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερουσίας των ΗΠΑ αργά την Τρίτη κατέληξαν σε συμφωνία για ένα επενδυτικό σχέδιο 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που σκοπεύουν να συμπεριλάβουν σε ψήφισμα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού που θα διεξαχθεί αυτό το καλοκαίρι.

Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο 1% καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η άνοδος των επιτοκίων στη Νέα Ζηλανδία είναι επικείμενη, μετά την απροσδόκητη ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας σήμερα, ότι θα τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της από την επόμενη εβδομάδα. Η Τράπεζα του Καναδά αναμένεται επίσης να μειώσει τις εβδομαδιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων στη συνεδρίασή της αργότερα σήμερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα