Σε μία ακόμα ένδειξη ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων, οι τιμές παραγωγού στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν τον Ιούνιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού για την τελική ζήτηση αυξήθηκε κατά 1 ,0% σε μηνιαία βάση τον περασμένο μήνα μετά την άνοδο κατά 0,8% τον Μάιο. Κατά τους 12 μήνες έως τον Ιούνιο, ο δείτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 7,3%. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από έτος σε έτος από τον Νοέμβριο του 2010.

Ο τρέχων υψηλός πληθωρισμός θα μειωθεί «τους επόμενους μήνες», αναφέρει ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ , σε παρατηρήσεις του που αναμένεται να κατατεθούν ενώπιον του Κογκρέσου αργότερα την Τετάρτη.

«Ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί σημαντικά και πιθανότατα θα παραμείνει αυξημένος τους επόμενους μήνες προτού μετριαστεί», δήλωσε ο Πάουελ, επιβεβαιώνοντας την πίστη της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ότι οι τρέχουσες αυξήσεις των τιμών, παρά τις ανησυχίες που προκαλούν, συνδέονται με το άνοιγμα της οικονομίας και θα αποδειχθούν παροδικές.

Ο Πάουελ έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 19.00 ώρα Ελλάδος

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή