Θετικός ήταν ο Ιούνιος στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις δυο προβλήτες της Cosco Shipping Ports (μητρική της ΣΕΠ) στο λιμάνι του Πειραιά μετά από ένα αρνητικό Μάιο.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν επίσης θετικό (+2,7%) σε αντίθεση με το πρώτο τρίμηνο που η διακίνηση Teus εμφανίζονταν μειωμένη (-5,8%) σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα.

Σταδιακά το λιμάνι του Πειραιά ανακάμπτει, ενώ δεν εμφανίζει και τις δυσλειτουργίες άλλων λιμανιών, ωστόσο στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από την ΣΕΠ εμφανίζεται μειωμένη κατά 1,6% σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cosco Shipping Ports που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα, από τις δυο προβλήτες της ΣΕΠ στο λιμάνι του Πειραιά (η τρίτη ανήκει στον ΟΛΠ) διακινήθηκαν το πρώτο εξάμηνο 2.370,9 χιλιάδες Teu μειωμένα όπως προαναφέρθηκε κατά 1,6% σε σύγκριση με πέρυσι. Τον Ιούνιο διακινήθηκαν 396,2 χιλιάδες Teu καταγράφοντας μια αύξηση κατά 6% σε σύγκριση  με πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Συνολικά η Cosco Shipping Ports τον Ιούνιο κατέγραψε μία μείωσης τη διακίνηση φορτίων κατά 1% εξέλιξη που οφείλεται όπως αναφέρει στα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στο Yantian Terminal στην Κίνα.

Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία υπογραμμίζει την σημαντική άνοδο στη διακίνηση φορτίων που κατεγράφης στα υπερπόντια λιμάνια και terminals που ελέγχει και αναφέρει χαρακτηριστικά την άνοδο στα terminals του Zeebrugge και της Ισπανίας (Βαλένθια) που η άνοδος των φορτίων που διακινήθηκαν ήταν της τάξης του 110,4% και 41,6% αντίστοιχα.

Στο πρώτο εξάμηνο η άνοδος των φορτίων σε αυτά τα δύο ευρωπαϊκά λιμάνια ήταν της τάξης του 48,1% και 14,9% αντίστοιχα και αποδίδεται από κύκλους της ΣΕΠ στις επιλογές των ναυτιλιακών εταιρειών να επιλέγουν σε περιόδους αυξημένων ναύλων τα λιμάνια που λόγω απόστασης αυξάνουν τα έσοδά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια