Η επιστροφή του Φεστιβάλ των Καννών στην πρώτη κινηματογραφική… φιέστα σε συνθήκες σχετικής κανονικότητας ολοκληρώθηκε με μια… τολμηρή όσο και πολυσυζητημένη επιλογή.

Τον Χρυσό Φοίνικα του 74ου Φεστιβάλ κέρδισε η ταινία «Titane» της Γαλλίδας σκηνοθέτριας Ζουλιά Ντικουρνό, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, Σπάικ Λι.

Από τις μεγάλες ιστοσελίδες και τους κριτικούς κινηματογράφου η ταινία θεωρείτο ήδη ως το φαβορί, αν και είχε χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο… άγριες ταινίες που προβλήθηκαν ποτέ στις Κάννες.

Η ίδια η σκηνοθέτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε παραδεχτεί πως ένιωθε «πολύ θυμό» ενώ έγραφε την ταινία. «Μόλις είχε εκλεγεί ο Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και ο κόσμος δεν ήταν χαρούμενον… Ήμουν πολύ απαισιόδοξη για το μέλλον και για μια κοινωνία που δεν έχει περιθώριο ρευστότητας, μετασχηματισμού, αλλαγής και συμμετοχής» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς απέσπασε το βραβείο ανδρικού ρόλου.

Η Νορβηγίδα ηθοποιός Ρενάτε Ρέινσβε απέσπασε το βραβείο γυναικείου ρόλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι