Στην έγκριση και του σχεδίου που κατέθεσε η Τσεχία για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάπτυξης προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το σχέδιο ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ και δίδει έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και την ψηφιοποίηση.

Συγκεκριμένα η Πράγα σκοπεύει να επενδύσει 22% των χρημάτων για να προσαρμόσει την οικονομία της στα δεδομένα της νέας ψηφιακής εποχής και κυρίως να αναβαθμίσει ψηφιακά το δημόσιο τομέα και τομείς όπως η υγεία και η δικαιοσύνη. Το σχέδιο επίσης περιλαμβάνει και την καλύτερη εκπαίδευση των πολιτών στα νέα ψηφιακά εργαλεία της εποχής.

Πάντως, η Κομισιόν επεσήμανε πως η Τσεχία χρειάζεται να βελτιώσει τους όρους διαφάνειας και σύγκρουσης συμφερόντων κατά τη διανομή των κονδυλίων, με αφορμή και την υπόθεση που έχει βάλει στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις ως ιδιοκτήτη μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας που θα λάβει κοινοτική χρηματοδότηση.

Επίσης, η Κομισιόν καλεί τη χώρα να βελτιώσει τις επιδόσεις της σε θέματα πάταξης της διαφοράς και της ενδυνάμωσης του συστήματος Δικαιοσύνης, όπως και να θεσπίσει κανόνες για τη λειτουργία του lobbying.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης