Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) διοργάνωσε το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances and Challenges, το οποίο παρακολούθησαν θεσμικοί επενδυτές, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, επόπτες, εκπρόσωποι τραπεζών, εταιρειών, ρυθμιστικές αρχές και ακαδημαϊκοί από περισσότερες από 60 χώρες από 600 και πλέον οργανισμούς και εταιρίες.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με την σημασία του ESG καθώς συνδέεται άμεσα με την απορρόφηση πόρων στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Recovery and Resilience Facility, RRF) και συζήτησαν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή των πρακτικών ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-Εταιρική Διακυβέρνησης) προτείνοντας λύσεις.

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του ο Διευθυντής του IFFR και συνδιοργανωτής του συνεδρίου, Καθηγητής Γιώργος Σκιαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Queen Mary University of London), ο οποίος αναφέρθηκε στου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το IFFR και στο ρόλο που επιτελεί στη σύνδεση του χώρου των επιχειρήσεων με τις τελευταίες εξελίξεις στην EBRD επιστημονική έρευνα στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Η κα. Andreea Moraru (Regional Director for Greece and Cyprus της EBRD), αναφέρθηκε στη βιώσιμη στρατηγική στην Ελλάδα και τον ρόλο της EBRD.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

§ Γιατί οι αξιολογήσεις ESG διαφέρουν μεταξύ των παρόχων αυτών;

§ Πώς μπορούν οι εταιρείες να λάβουν υπόψη τα κριτήρια ESG και να μετασχηματιστούν;

§ Βιώσιμη τραπεζική: Το παρόν και το μέλλον

§ Θεσμικοί επενδυτές και κριτήρια ESG στη διαμόρφωση επενδυτικών στρατηγικών

§ Κίνδυνοι για το κλίμα: Οι επενδυτές τους λαμβάνουν υπόψη και πώς μπορούμε να τους μετρήσουμε;

§ Κανονισμός ΕΕ: Υφιστάμενες και επικείμενες προτάσεις

Βίντεο από το Συνέδριο και δημοσιεύθηκαν πρόσφατα είναι διαθέσιμα εδώ. 

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) είναι ένα διεθνές ερευνητικό κέντρο υπό την αιγίδα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής Διοικητικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το μοναδικό στο γνωστικό αντικείμενο του στην Ελλάδα. Συνδέει τη γνώση και τις τεχνικές που προκύπτουν από τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας με τις ανάγκες των επαγγελματιών και των οργανισμών (access-connect-share). Αυτό το επιτυγχάνει με τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων που συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο (think tank forum), με την εκπαίδευση στελεχών (executive training) και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. To Ινστιτούτο ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, σε θέματα αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων, διαχείρισης κινδύνων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, ESG, τραπεζικής, τραπεζικού δικαίου και θεσμικού πλαισίου χρηματαγορών. Η ομάδα (Academic & Professional Fellows) του Ινστιτούτου απαρτίζεται από διεθνώς καταξιωμένους πανεπιστημιακούς και επαγγελματίες.

Η υψηλή τεχνογνωσία των Fellows του IFFR είναι στη διάθεση των Ελληνικών εταιριών και μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Ενδεικτικά, οι πανεπιστημιακοί υπηρετούν σε πανεπιστήμια όπως το City Business School, Cornell, Chicago, Imperial, King’s College, LSE,Northwestern, Queen Mary University of London, University of British Vancouver, UCLA, University of Vienna και Yale, και οι επαγγελματίες έχουν θητεύσει σε επιτελικές θέσεις σε οργανισμούς όπως οι Citigroup, Goldman Sachs, George Soros Fund, IKOS Fund, και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στο σχετικά σύντομο χρόνο λειτουργίας του (έναρξη Ιούνιος 2018), το IFFR έχει τύχει της στήριξης κοινωφελών ιδρυμάτων, εταιριών, τραπεζών και θεσμικών επενδυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia