Συνολικά 900 εκατ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε το γνωστό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX Trading Ltd προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκταση του, με τη συνολική του αξία να ανεβαίνει στα 18 δισ. δολάρια.

Το ενδιαφέρον ήταν υψηλό με πάνω από 60 επενδυτές να δηλώνουν πρόθυμοι να στηρίξουν το FTX, μεταξύ τους η SoftBank και η Sequoia, η επενδυτική Thoma Bravo, η Ribbit Capital και το fund Third Point. Κι αυτό παρά το γεγονός πως το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει κάπως ξεθωριάσει, σε σχέση με τον ενθουσιασμό που επικρατούσε την άνοιξη, κάτι που αντανακλάται και στα επίπεδα των τιμών των ψηφιακών νομισμάτων που έχουν υποχωρήσει. Μάλιστα, σήμερα το Bitcoin έπεσε και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 δολαρίων.

Σε κάθε περίπτωση, το FTX σκοπεύει να διευρύνει τις δραστηριότητες του και να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, εξ ού και αναζήτησε τα απαραίτητα κεφάλαια.

Σύμφωνα με τα εταιρικά του στοιχεία, τα έσοδα του FTX που αριθμεί πάνω από ένα εκατ. χρήστες έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί(!) για τη φετινή χρονιά, ενώ ο ημερήσιος τζίρος στην πλατφόρμα ανέρχεται κατά μέσο όρο στα δέκα δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα