Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές , καθώς οι ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών τράβηξαν το επενδυτικό ενδιαφέρον και παρέκαμψαν την ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο 1,7% στις 454,13 μονάδες. Οι κλάδοι των εταιρειών αναψυχής και ταξιδίου κατέγραψαν κέρδη 3,7% , ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους κλάδοι και χρηματιστήρια.

Ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε στις 15.422.5 μονάδες, αυξημένος κατά 1,36 %, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε αύξηση κατά 1,85% στις 6.464,48 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 άγγιξε τις 6.998,28 μονάδες, ανεβαίνοντας 1,7%. Στη περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο κατά 2,36% στις 24.675,61 μονάδες.

Στην Wall Street, οι ανακοινώσεις ισχυρών αποτελεσμάτων δίνουν τον τόνο της ανόδου. Ήδη πριν την έναρξη της συνεδρίασης, σημαντικές εταιρείες όπως η φαρμακευτική Johnson & Johnson, ο κολοσσός του κλάδου των αναψυκτικών Coca-Cola, αλλά και η τηλεπικοινωνιακή Verizon καλλιέργησαν ένα θετικό κλίμα με καλύτερα από τα αναμενόμενα από τους αναλυτές στοιχεία.

Οι περισσότερες ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν με κέρδη, καθώς νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 48,6% τον Ιούνιο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ξεπερντώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που στη δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο 46,2%. 

Τα εταρικά κέρδη στο επίκεντρο

Στην Ευρώπη την Τετάρτη, οι εταρείες που ανακοίνωσαν τα εταιρικά αποτελέσματα τους ήταν οι Daimler, SAP, Julius Baer και Novartis.Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας χημικών Corbion υποχώρησε 6,1%, μετά την υποβάθμιση της από την Barclays. Η σουηδική εταιρεία Thule Group σημείωσε άνοδο άνω του 16%, καθώς ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο. Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας Next, σημείωσε άνοδο 7% και η βρετανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης Future σημείωσε άνοδο 7,9% . Η Daimler διατήρησε αμετάβλητες τις προοπτικές στο περιθώριο κέρδους, αλλά προειδοποίησε ότι η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα συνεχίσει να εμποδίζει τις πωλήσεις αυτοκινήτων έως το 2022. Η μετοχή της σημείωσε πτώση 0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές