Ανοδικά κινούνται σήμερα οι επιμέρους δείκτες της Wall Street διευρύνοντας τα χθεσινά τους κέρδη, μετά το sell-off της Δευτέρας. Το σύνθημα μάλιστα σήμερα δίδεται από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών ομίλων.

Ήδη πριν την έναρξη της συνεδρίασης, σημαντικές εταιρείες όπως η φαρμακευτική Johnson & Johnson, ο κολοσσός του κλάδου των αναψυκτικών Coca-Cola, αλλά και η τηλεπικοινωνιακή Verizon καλλιέργησαν ένα θετικό κλίμα με καλύτερα από τα αναμενόμενα από τους αναλυτές στοιχεία. Και γενικά η πλειοψηφία των εταιρικών επιδόσεων κινείται ψηλά!

Σύμφωνα με την Refinitiv, τα κέρδη των επιχειρήσεων του δείκτη S&P 500 θα αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 72,9% σε ετήσια βάση.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,66% ή 229 μονάδες στις 34.739, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,45% στις 14.564 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,58% στις 4.347 μονάδες. Με τον τρόπο αυτό όλοι οι δείκτες διεύρυναν τα χθεσινά τους κέρδη, καλύπτοντας σχεδόν όλο το χαμένο έδαφος της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει σήμερα φτάνοντας στο 1,265% μετά από αρκετές μέρες υποχώρησης. Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 1,170.

Στην αγορά των commodities, το αργό σημειώνει σημαντική άνοδο κατά 3,4% στα 69,49 δολάρια, κυνηγώντας και πάλι το όριο των 70 δολαρίων. Αντιθέτως, ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,40% στα 1.804 δολάρια την ουγγιά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Περιμένοντας την ετυμηγορία της Fed…
Wall Street |

Wall Street: Περιμένοντας την ετυμηγορία της Fed…

Με οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την αποψινή τοποθέτηση της Fed για την πορεία της οικονομίας και τον πιθανό αντίκτυπο της αναζωπύρωσης της πανδημίας