Ανέκαμψε σήμερα Τετάρτη το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα bitcoin μαζί του και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσατα και ξεπέρασε τις 30.000 δολάρια, άνοδο που ακολούθησετις χθεσινές μαζικές  πωλήσεις

Η τιμή του ανήλθε τα 31.526 δολάρια στις 07:45 ώρα ET, καταγράφοντας κέρδη 6%, σύμφνωμα με στοιχεία του Coin Metrics. Ανάκαμψη σημείωσαν και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα ether και XPR, που κατέγραψαν κέρδη 9% και 6% αντίστοιχα.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων χαρακτηρίστηκε από μαζικές πωλήσεις την Τρίτη, με το bitcoin να πέφτει κάτω τα 30.000 δολάρια, πρώτη φορά μετά τις 22 Ιουνίου.

Χθες ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϋ ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει διαταγή οριστικής παύσης στην χρηματοοικονομική εταρεία κρυπτονομισμάτων BlockFi,με την οποία θα απαγορεύει στην εταιρεία να προσφέρει έντοκες καταθέσεις σε ψηφιακά νομίσματα. Η ανακοίνωση πυροδότησε τις πωλήσεις στην αγορά. 

Ο λόγος όμως που ανακάμπτουν σήμερα δεν είναι σαφής ακόμα. Εξάλλου η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων είναι ευμετάβλητη και συχνά καταγράφονται  σημαντικές μεταβολές τιμών. Το bitcoin, για παράδειγμα, έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, αγγίζοντας τα 65.000 δολάρια τον Απρίλιο.

«Τίναγμα νεκρής γάτας »

Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού στο ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Luno, δήλωσε στο CNBC ότι η άνοδος της Τετάρτης πιθανώς να είναι μια «τίναγμα νεκρής γάτας». Η φράση, που χρησιμοποιείται στους χρηματοοικονομικούς κύκλους, σημαίνει την κάθετη πτώση ενός περιουσιακού στοιχείου, το οποίο ανακάμπτει  για λίγο και μετά συνεχίζει να υποχωρεί. 

Εκτός κι αν το bitcoin καταφέρει να ανέβει πάνω από τα 32.000 – 33.000 δολάρια, ο Ayyar εκτιμά ότι θα επικρατήσουν πτωτικές τάσεις στην αγορά, και το bitcoin θα υποχωρήσει στα 24.000 -25.000 δολάρια.  «Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πολλοί μακροοικονομικοί παράγοντες που επιβαρύνουν τις υψηλού κινδύνου επενδύσεις- ανησυχία για τον πληθωρισμό, εξάπλωση της πανδημίας  και στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων προστίθεται και η ανησυχία για την αυξημένη κανονιστική εποπτεία.»

Η πίεση των ρυθμιστικών αρχών

Τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε πτωτική πορεία εν μέσω μιας αυξανόμενης πίεσης από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Στην Κίνα, οι αρχές προσπαθούν να εξαλείψουν την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, τη διαδικασία που επικυρώνει συναλλαγές και παράγει νέα νομίσματα. Εν τω μεταξύ, το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο, αντιμετωπίζει εντεινόμενη πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και αλλού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto