Μετά από 32 χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν και πάλι στην Αυστραλία, καθώς η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι το Μπρίσμπεϊν θα αναλάβει τη διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος το καλοκαίρι του 2032.

Μετά από τη Μελβούρνη (1956) και το Σίδνεϊ (2000), το Μπρίσμπεϊν που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, πήρε το χρίσμα για να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή το 2032.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επικύρωσε την Τετάρτη με ψήφους 72-5 τη σχετική εισήγηση της ειδικής επιτροπής και είναι η πρώτη φορά που γίνεται με αυτό τον τρόπο η ανάθεση, δηλαδή με την μορφή υποβολής προσφορών, σε μια προσπάθεια της ΔΟΕ να αποτρέψει τον «πόλεμο» μεταξύ υποψήφιων πόλεων.

«Αυτή η νέα προσέγγιση είναι ήπια, πιο συνεργατική, πιο σταθερή και έχει θετικό αντίκτυπο. Ήδη έχουμε μια σημαντική ομάδα ενδιαφερομένων μερών για το 2036, ακόμη και για το 2040 », δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι το Μπρίσμπεϊν ξόδεψε περίπου 80% λιγότερο από τον μέσο όρο των χρηματών που διέθεσαν οι υποψήφιες πόλεις για τους Αγώνες του 2020, του 2024 και του 2028.

Οι Ολυμπιακοί του Μπρίσμπεϊν έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2032.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι οι Αγώνες θα «κλειδώσουν» την οικονομική ανάπτυξη και θα αποφέρουν κοινωνικά οφέλη για τα επόμενα χρόνια.

Αυτή η απόφαση άφησε τους Ολυμπιακούς αξιωματούχους στο Κατάρ, την Ουγγαρία και τη Γερμανία να εκτός παιχνιδιού αφού καθυστέρησαν να υποβάλουν τις δικές τους προσφορές.

Να θυμίσουμε τέλος ότι το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς το 2024 και το Λος Άντζελες το 2028.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport